Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Αρακάς με πουρέ στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα τέλειο φαγητό με ωραίο συνδυασμό για να μπορούν να το φάνε εύκολα τα παιδάκια σας που ίσως δεν τρώνε εύκολα τον αρακά.




Υλικά: 


(Για 3 άτομα) 

300 γρ. αρακάς 

700 γρ. πατάτες 

αλάτι, πιπέρι 

150 γρ. τυρί τσένταρ ή γκούντα 

200 γρ. κρέμα γάλακτος 

λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

μερικά φύλλα δυόσμου φρέσκου ή λίγο ξερό


Εκτέλεση:


Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό αφού τις κόψουμε σε μικρά κομματάκια.

 Τσιγαρίζουμε στο λάδι για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.

 Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε και τον αρακά και τον φέρνουμε μερικές στροφές. 

 Αν ο αρακάς είναι κατεψυγμένος τότε ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος γιατί δε χρειάζεται πολύ βράσιμο παρά μόνο μέχρι να πιει την περισσότερη ποσότητα γύρω στα 15'. Αν όμως είναι φρέσκος τον βράζουμε πρώτα με λίγο νερό για 10' και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα και βράζουμε μέχρι να πιει όλο το υγρό.

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε κανονικά μέχρι να βράσει ο αρακάς και να πιει την κρέμα.

 Μόλις γίνει τον βάζουμε στο ταψί και πασπαλίζουμε το δυόσμο.

 Από πάνω τρίβουμε τη μισή ποσότητα του τυριού και την απλώνουμε.












Όταν βράσουν και μαλακώσουν καλά οι πατάτες όπως είναι ζεστές τις περνάμε από την πρέσα του πουρέ ή τις λιώνουμε με το πιρούνι.

 Ενσωματώνουμε την υπόλοιπη ποσότητα του τριμμένου τυριού στον πουρέ.

 Τον απλώνουμε πάνω από τον αρακά.

 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30' ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά σε διάφορα σημεία ο πουρές. 


2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...