Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014
Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014
Πράσα με πατάτες στο φούρνο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Εύκολο φαγητό και ευκολότερο να το φάνε όσοι δε συμπαθούν πολύ τα πράσα. Σαν λαχανικό όταν μαγειρεύονται έχουν την ιδιότητα να γλυκίζουν ελαφρά. Επίσης, έχουν παραπλήσια γεύση και χρήση όπως τα ξερά κρεμμύδια, γι' αυτό και δεν είναι απαραίτητο να βάλουμε μέσα στο ταψί.
Υλικά:
3 - 4 πράσα μόνο το άσπρο μέρος τους
1 κ. πατάτες
2 καρότα
λάδι
1/2 κ.γ. μουστάρδα
το χυμό 1/2 λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
λίγο θυμάρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα πράσα σε χοντρά κομμάτια τα οποία μετά τα χωρίζουμε στη μέση.
Τα βάζουμε στο ταψί μαζί με τα καρότα που τα κόβουμε σε ροδέλες λοξές.
Βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες.
Σε ένα βαζάκι ρίχνουμε λάδι, λεμόνι και τη μουστάρδα και τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ του φραπέ.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Ρίχνουμε το ανάλογο νερό, σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο βγάζουμε τη λαδόκολλα το σβήνουμε και το αφήνουμε μέσα στο φούρνο για λίγα λεπτά ακόμα.
Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014
Τοστ με τονοσαλάτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σας έχω μια ιδέα για ένα τοστάκι που μπορείτε είτε να το φάτε σαν κολατσιό ή να το προσφέρετε σαν ορεκτικό σε ένα παιδικό πάρτι ή ακόμη και σε μια συγκέντρωση απλή με τις φίλες σας όταν τις καλείτε για καφέ.
Υλικά:
ψωμί του τοστ
τόνο σε νερό
λίγο κρεμμύδι φρέσκο ή ξερό ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
μαγιονέζα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τον τόνο στραγγισμένο πολύ καλά, το κρεμμυδάκι, το μαϊντανό και τη μαγιονέζα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
Ψήνουμε το ψωμί του τοστ το κόβουμε σε τρίγωνο και το αλείφουμε με το μείγμα.
Μικρές λεπτομέρειες:
Αν θέλετε να δοκιμάσετε κι άλλες γεύσεις στο τοστ αυτό μπορείτε να ανακατέψετε και λίγη μουστάρδα μαζί με τη μαγιονέζα.
Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε το μαϊντανό με άνηθο ή να βάλετε κι απ' τα δύο.
Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014
Φιλέτο πανγκάσιους με ντομάτα και πιπεριά στο φούρνο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ζουμερό, πολύχρωμο πιάτο με ένα ψάρι που είναι αρκετά οικονομικό και κυρίως πολύ νόστιμο.
Υλικά:
4 φιλέτα ψαριού πανγκάσιους
250 γρ. ντοματάκια μίνι
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκ. σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φύλλο δάφνης
1 ποτηράκι κρασί
λάδι
αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι σε φέτες
πατάτες για συνοδεία
λαδολέμονο για τις πατάτες
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα ντοματάκια στα τέσσερα, το κρεμμύδι σε φέτες, το σκόρδο σε φετούλες, τα βάζουμε σε ταψί μαζί με το φύλλο δάφνης.
Συνεχίζουμε κόβοντας την πιπεριά σε λωρίδες, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Πάνω στα λαχανικά ακουμπάμε το ψάρι. Ρίχνουμε λάδι....
κρασί....
και αλατοπίπερο.
Πάνω στα ψάρια ακουμπάμε τρεις- τέσσερις φέτες λεμονιού....
και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς σκεπάζοντας το ταψί με λαδόκολλα για 30' και ξεσκεπάζουμε για να συνεχίσουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει το ψάρι.
Μετά το σχολαστικό πλύσιμο και καθάρισμα της κάθε πατάτας τις τυλίγουμε σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στο φούρνο δίπλα στο ταψί με το ψάρι για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να τρυπιούνται χωρίς δυσκολία από το πιρούνι.
Μόλις κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε και σερβίρουμε. Φτιάχνουμε λαδολέμονο στο μπλέντερ ανακατεύοντας λάδι, χυμό λεμονιού, αλάτι και ρίγανη και τις περιχύνουμε.
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014
Τριαντάφυλλα αλλαντικών
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας και το παιδικό πάρτι με αυτά τα πανεύκολα τριαντάφυλλα με αλλαντικά. Γίνονται πολύ γρήγορα και απαιτούνται μόνο δύο υλικά.
Υλικά:
1 φύλλο σφολιάτας
φέτες από αλλαντικά της αρεσκείας σας
όπως σαλαμάκι ή παριζάκι κλπ
σπορέλαιο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε λωρίδες (από την πλευρά που είναι το φάρδος).
Το φάρδος της κάθε λωρίδας πρέπει να είναι ανάλογο προς το ύψος του αλλαντικού. Αν έχουμε μικρές φετούλες τότε κόβουμε τη σφολιάτα με φάρδος περίπου 2,5 - 3 εκ.
Βάζουμε 3 - 4 φετούλες αλλαντικού τη μία δίπλα στην άλλη πάνω στη σφολιάτα έτσι ώστε το ήμισυ να είναι έξω από τη σφολιάτα και το άλλο μισό πάνω στη λωρίδα.
Ξεκινάμε να τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό.
Μόλις το τυλίξουμε όλο στερεώνουμε την άκρη του τσιμπώντας τη ή βρέχοντάς τη λίγο για να μην ανοίξει στο ψήσιμο ή αλλιώς μπορούμε να την κρύψουμε από κάτω από το ρολό που σχηματίσαμε.
Λαδώνουμε με σπορέλαιο ένα ταψί και βάζουμε μέσα τα τριαντάφυλλα.
Μπορείτε στην ίδια πιατέλα να έχετε μια ποικιλία αλλαντικών και εναλλαγή χρωμάτων.
Εδώ έχω βάλει σαλαμάκι στη μέση και παριζάκι στις δύο σειρές.
Με ένα πινέλο βάζουμε λίγο λάδι στη σφολιάτα και ελάχιστο πάνω στα αλλαντικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Αν χρειαστεί βάλτε λαδόκολλα πάνω στο ταψί για να μην καούν τα αλλαντικά και βγάλτε τη 10' πριν σβήσετε το φούρνο.
Έτοιμα!!!!
Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014
Φιλέτο γαλοπούλας με αρακά
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένας ωραίος συνδυασμός λαχανικού με κρεατικό. Ο κοκκινιστός αρακάς ταιριάζει άψογα με τα κρέατα όπως κοτόπουλο ή γαλοπούλα αλλά και το μοσχαράκι.
Υλικά:
1 μεγάλο φιλέτο γαλοπούλας
300 γρ. περίπου αρακάς
1 καρότο σε ροδέλες ή μερικά καροτάκια baby
1/2 φλ. σάλτσα
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ή 1 κ.σ. αποξηραμένο
αλάτι, πιπέρι
λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
Κόβουμε το φιλέτο σε μικρότερα κομμάτια. Τα κοκκινίζουμε ελαφρά στο λάδι.
Ψιλοκόβουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι.
Τα προσθέτουμε στη γαλοπούλα όταν τη γυρίσουμε από την άλλη πλευρά.
Μόλις τσιγαριστούν και τα κρεμμύδια σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε τη σάλτσα,
προσθέτουμε τον αρακά και τα καρότα, βάζουμε και το ανάλογο νερό να σκεπαστεί το φαγητό.
Ρίχνουμε στο φαγητό αλάτι, πιπέρι, κανέλα,
και τον άνηθο. Το αφήνουμε με κλειστό καπάκι να μαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα και να μείνει μόνο με τη σάλτσα.
Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)