Φασολάδα με κριθαράκι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πώς τώρα το παραδοσιακό πιάτο φασολάδας μπορεί να αλλάξει σε ένα διαφορετικό φαγητό κρατώντας όλα τα παλιά του στοιχεία.!! Απλά και μόνο με την προσθήκη ενός μικρού ζυμαρικού.
Υλικά:
1 φλ. άσπρα μέτρια φασόλια
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 καρότο
1 μικρό ματσάκι σέλινο ή μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
λάδι
1/2 φλ. σάλτσα
1/2 φλ. κριθαράκι
Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε καινούργιο νερό για περίπου 30' - 40' αρχικά μόνα τους.
Αργότερα ρίχνουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Προσθέτουμε το καρότο σε ροδέλες.
Ρίχνουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι....
το ψιλοκομμένο σέλινο ή μαϊντανό....
και λίγη κανέλα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα φασόλια.
Όταν κοντεύουν να γίνουν υπολογίζουμε να χρειάζονται ακόμη 20' και ρίχνουμε το κριθαράκι μέσα. Ελέγχουμε αν χρειάζεται κι άλλο νερό η κατσαρόλα κι αφήνουμε το κριθαράκι να μαγειρευτεί με καθαρό χρόνο 20'.
Τα τελευταία 10' ρίχνουμε το λάδι.
Όταν θα είναι έτοιμο φροντίζουμε έτσι ώστε να μην έχει πολλά νερά η κατσαρόλα, γι' αυτό βάζουμε το απαραίτητο μόλις ρίξουμε το κριθαράκι κι όχι πάρα πολύ.
Μικρές λεπτομέρειες:
Καλό είναι να το σερβίρουμε γρήγορα γιατί όσο μένει τόσο πήζει επειδή το ζυμαρικό τραβάει το ζουμί και φουσκώνει.
Καλο ξημερωμα Ρια μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ, επίσης και σε σένα Πόπη μου.
ΔιαγραφήΑ θα τη δοκιμασω αυτη την συνταγη Ρια,θα ειναι πεντανοστιμα τα φασολια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚι εγώ πιστεύω ότι θα σου αρέσει.
ΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα Παναγιώτη, σ' ευχαριστώ πολύ.
Να σαι καλα Ρια,να χεις μια ομορφη εβδομαδα,καλημερα.
ΑπάντησηΔιαγραφή