Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αυτό το φαγητό μοιάζει με "γιαλαντζί" παστίτσιο. Παραμένει όμως μια νέα πρόταση για το μαγείρεμα του κιμά ή του πουρέ και είναι και πολύ νόστιμο.
Υλικά:
(για 3 - 4 άτομα)
500 γρ. κιμά
λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1/3 - 1/2 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
2 γαρύφαλα
πάπρικα
1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
Για τον πουρέ:
περίπου 700 γρ. πατάτες
1 φλ. γάλα
1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε τον κιμά στο λάδι.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το κρασί.
Προσθέτουμε τη σάλτσα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κανέλα. Βάζουμε λίγο νερό κι αφήνουμε να μαγειρευτεί ο κιμάς σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Φροντίζουμε να το πιει το νερό στο τέλος, γι' αυτό δε ρίχνουμε πολύ από την αρχή.
Στο μεταξύ, κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
Λιώνουμε τις πατάτες με το πρες πουρέ ή με πιρούνι όση ώρα είναι πολύ ζεστές.
Ανακατεύουμε μέσα με το σύρμα των αυγών το γάλα.
Βάζουμε και το βούτυρο να ενσωματωθεί στο ανακάτεμα.
Στραγγίζουμε τον κιμά από τα πολλά λάδια (αν υπάρχουν) και τον βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και τον ανακατεύουμε.
Από πάνω στρώνουμε τον πουρέ.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη ακόμη τριμμένη φρυγανιά την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.
Καπως ετσι το ετοιμαζω κ εγω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ δικη σου προταση ομως ειναι σαφως βελτιωμενη της δικης μου!
Καλο βραδυ Ρια μου!
Σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου, καλό Πεμπτόβραδο σου εύχομαι, φιλιά.
ΔιαγραφήΤό βάζω κ' αυτό στήν λίστα μου Ρία,γίνεται καί εΰκολα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη μου, να είσαι καλά. Ένα καλό κι όμορφο βράδυ σου εύχομαι.
ΔιαγραφήΚαλο σου βραδυ Ρια,και μη ξεχνας...... αναμενουμε νεες συνταγες.
ΔιαγραφήMολις το εβαλα για ψησιμο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστω Ρια μου!!
Καλή σας όρεξη!!!!!
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ κι εγώ Πόπη μου να είσαι καλά. Καλή εβδομάδα, φιλιά πολλά.