Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Σουπιές κρασάτες κοκκινιστές με ρύζι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πλούσιο σε γεύση φαγητό και χορταστικό για το Κυριακάτικο τραπέζι της οικογένειας.




Υλικά: 


1 κ. σουπιές 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

2/3 φλ. κόκκινο κρασί 

1/2 φλ. ντοματάκια κονκασέ 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 φύλλο δάφνης 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

1 φλ. ρύζι γλασέ 


Εκτέλεση:


Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί ελαφρά. 

 Βάζουμε μέσα τις καθαρισμένες και κομμένες σουπιές να τσιγαριστούν κι αυτές μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν νερό.

 Τις σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

 Προσθέτουμε τα κομμένα ντοματάκια, τη σάλτσα, και νερό.

Βάζουμε ένα φύλλο δάφνης, 

αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Τις μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά.

 Προσθέτουμε αν χρειαστεί κι άλλο λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Το ανακατεύουμε πού και πού για να μην κολλήσει.

Το αφήνουμε για περίπου 20' και στο τέλος να πιει το νερό του.


8 σχόλια:

  1. Μου άρεσε πολύ ο τρόπος παρουσίασης του μαγειρέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έκανα την συνταγή σας, υπέροχο βγήκε, να είστε καλά κ Καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επιτυχία. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια στο σχόλιο. Εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου καλή Ανάσταση και πάντα υγεία.

      Διαγραφή
  3. Υπέροχη η συνταγή σας. Την χρησιμοποιώ επί χρόνια, πάντα με επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαίρομαι πάρα πολύ. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και για το σχόλιο. !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...