Πέμπτη 19 Μαΐου 2016
Τετάρτη 18 Μαΐου 2016
Τσίζκεϊκ με κομπόστα βύσσινο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα δροσερό τσίζκεϊκ είναι πάντα ευπρόσδεκτο απ' όλους και ειδικά τις ανοιξιάτικες μέρες.
Υλικά:
Για την κρέμα:
500 γρ. τυρί κρέμα
125 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Για τη βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive
50 γρ. βούτυρο
Για την επιφάνεια:
650 γρ. κομπόστα βύσσινο
3 κ.γ. κορνφλάουρ
5 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίζει να πήξει ελαφρά.
Βάζουμε μέσα την κρέμα τυριού, το ζαχαρούχο γάλα....
....και το χυμό λεμονιού.
Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν σφιχτή κρέμα που να στέκεται. Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Χτυπάμε στο μούλτι τα μπισκότα να μέχρι να γίνουν σκόνη.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το ενσωματώνουμε στα τριμμένα μπισκότα.
Τα στρώνουμε σε μια φόρμα με τσέρκι.
Από πάνω στρώνουμε την κρέμα που χτυπήσαμε. Τα βάζουμε όπως είναι πάλι στο ψυγείο.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το περιεχόμενο της κονσέρβας με τα βύσσινα.
Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τα βράζουμε.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε μια πολύ μικρή ποσότητα νερού και το προσθέτουμε μέσα ανακατεύοντας. Μόλις πήξει εντελώς είναι έτοιμο και το αποσύρουμε από το μάτι.
Πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει πολύ καλά και μετά το στρώνουμε πάνω στην κρέμα.
Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 - 5 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Κι όταν έρθει επιτέλους η πολυπόθητη ώρα...βγάζουμε το τσέρκι και σερβίρουμε απόλαυση!!!
Τρίτη 17 Μαΐου 2016
Φασόλια μαυρομάτικα με πλιγούρι και λουκάνικα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Έξυπνος συνδυασμός ενός οσπρίου όπως τα μαυρομάτικα φασόλια, που λίγο δύσκολα αποδέχονται κάποια μέλη της οικογένειας, μαζί με το θρεπτικό πλιγούρι και τη νοστιμιά του λουκάνικου.
Υλικά:
1 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
λίγο μπαχάρι σε σκόνη ή 2 κόκκους
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλ. πλιγούρι
1 πράσο (αν θέλετε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φρέσκο κρεμμύδι)
1/3 φλ. λάδι
1 λουκάνικο
λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό.
Μετά από 20' ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το μπαχάρι.
Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμά τους μέχρι να μαλακώσουν κανονικά.
Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια βαθιά πιατέλα.
Βράζουμε το πλιγούρι σε 1 φλ. νερό για 5' και μετά σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε 15' να πιει το νερό. Αν δούμε ότι δεν το πίνει όλο τότε το σουρώνουμε.
Ανακατεύουμε το πλιγούρι (σουρωμένο) με τα φασόλια.
Στο λάδι τσιγαρίζουμε το πράσο μέχρι να γυαλίσει λίγο.
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το ρίχνουμε κι αυτό γυρίζοντάς το συχνά μέχρι να πάρει αρκετό χρώμα.
Μόλις ψηθεί και το λουκάνικο το ρίχνουμε μαζί με το πράσο και το λάδι του τηγανιού στα φασόλια κι ανακατεύουμε. Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
Δευτέρα 16 Μαΐου 2016
Κριθαράκι με λιαστές ντομάτες και αμύγδαλα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αυτό το φαγητό θυμίζει κάτι ανατολίτικο με τις γεύσεις και τα αρώματά του. Μια διαφορετική γεύση, ένα νόστιμο πιάτο. Χωρίς τη φέτα γίνεται το ίδιο νόστιμο και νηστίσιμο.
Υλικά:
1 φλ. κριθαράκι
4 - 5 κομματάκια λιαστής ντομάτας
2 σκ. σκόρδο
3 ντομάτες
1/3 φλ. λάδι
2 κ.σ. αμύγδαλα
πιπέρι
λίγο μπαχάρι
κανέλα
1 κομμάτι τυρί φέτα 50 γρ. περίπου
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε στο λάδι.
Ρίχνουμε και τις λιαστές ντομάτες και τις φέρνουμε λίγες στροφές.
Τρίβουμε και τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα. Αφήνουμε για λίγη ώρα να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας σε μέτρια θερμοκρασία.
Βάζουμε περίπου 2 ποτήρια νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε το κριθαράκι.
Βάζουμε πιπέρι. Καλύτερα να μη βάλετε αλάτι ή μόνο ελάχιστο γιατί οι λιαστές ντομάτες μαζί με τη φέτα θα το κάνουν ήδη αρμυρό.
Ρίχνουμε το μπαχάρι. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κόκκους αντί για σκόνη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20' ώστε το κριθαράκι να πιει το νερό του.
Βράζουμε λίγο τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζουμε.
Τα καβουρδίζουμε ελαφρά σε άδειο τηγάνι ανακατεύοντάς τα συχνά ή τα ψήνουμε για λίγο στο φούρνο.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Στην πιατέλα σερβίρουμε μαζί με κομματάκια φέτας.
Κυριακή 15 Μαΐου 2016
Ανάμεικτη σαλάτα με λαχανικά, αυγά και σως
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αν ακόμη έχετε κόκκινα αυγά από το Πάσχα καιρός είναι να τα βάλετε σε μια σαλάτα για να τα ξοδέψετε πιο γρήγορα και να εμπλουτίσετε τη γεύση της.
Υλικά:
μαρούλι
ντομάτα
αγγούρι
πιπεριά
φρέσκο κρεμμυδάκι
1- 2 αυγά βρασμένα
λάδι
αλάτι
Για τη σάλτσα:
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. λεμόνι
Εκτέλεση:
Κόβουμε στη σαλατιέρα τα λαχανικά και τα αυγά. Ρίχνουμε λάδι και αλάτι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως.
Αν θέλετε την ανακατεύετε να πάει παντού και σερβίρετε.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)