Φασόλια μαυρομάτικα με πλιγούρι και λουκάνικα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Έξυπνος συνδυασμός ενός οσπρίου όπως τα μαυρομάτικα φασόλια, που λίγο δύσκολα αποδέχονται κάποια μέλη της οικογένειας, μαζί με το θρεπτικό πλιγούρι και τη νοστιμιά του λουκάνικου.
Υλικά:
1 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο
λίγο μπαχάρι σε σκόνη ή 2 κόκκους
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλ. πλιγούρι
1 πράσο (αν θέλετε μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φρέσκο κρεμμύδι)
1/3 φλ. λάδι
1 λουκάνικο
λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό.
Μετά από 20' ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Προσθέτουμε το μπαχάρι.
Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμά τους μέχρι να μαλακώσουν κανονικά.
Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια βαθιά πιατέλα.
Βράζουμε το πλιγούρι σε 1 φλ. νερό για 5' και μετά σβήνουμε το μάτι και το αφήνουμε 15' να πιει το νερό. Αν δούμε ότι δεν το πίνει όλο τότε το σουρώνουμε.
Ανακατεύουμε το πλιγούρι (σουρωμένο) με τα φασόλια.
Στο λάδι τσιγαρίζουμε το πράσο μέχρι να γυαλίσει λίγο.
Κόβουμε το λουκάνικο σε ροδέλες και το ρίχνουμε κι αυτό γυρίζοντάς το συχνά μέχρι να πάρει αρκετό χρώμα.
Μόλις ψηθεί και το λουκάνικο το ρίχνουμε μαζί με το πράσο και το λάδι του τηγανιού στα φασόλια κι ανακατεύουμε. Ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
οι ελληνικοί συνδυασμοί σου είναι τι κάτι άλλο...!!!!!! στην κουζίνα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ G&M αφού το λες εσύ με τις τόσο ζηλευτές νοστιμιές στο δικό σου μπλογκ τότε μετράει διπλά η γνώμη σου.
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλή εβδομάδα να έχεις.