Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Κριθαράκι με λιαστές ντομάτες και αμύγδαλα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Αυτό το φαγητό θυμίζει κάτι ανατολίτικο με τις γεύσεις και τα αρώματά του. Μια διαφορετική γεύση, ένα νόστιμο πιάτο. Χωρίς τη φέτα γίνεται το ίδιο νόστιμο και νηστίσιμο.





Υλικά: 


1 φλ. κριθαράκι 

4 - 5 κομματάκια λιαστής ντομάτας 

2 σκ. σκόρδο 

3 ντομάτες 

1/3 φλ. λάδι 

2 κ.σ. αμύγδαλα 

πιπέρι 

λίγο μπαχάρι 

κανέλα

1 κομμάτι τυρί φέτα 50 γρ. περίπου  


Εκτέλεση: 


 Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε στο λάδι. 

 Ρίχνουμε και τις λιαστές ντομάτες και τις φέρνουμε λίγες στροφές. 

 Τρίβουμε και τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα. Αφήνουμε για λίγη ώρα να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας σε μέτρια θερμοκρασία. 

Βάζουμε περίπου 2 ποτήρια νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε το κριθαράκι. 

 Βάζουμε πιπέρι. Καλύτερα να μη βάλετε αλάτι ή μόνο ελάχιστο γιατί οι λιαστές ντομάτες μαζί με τη φέτα θα το κάνουν ήδη αρμυρό. 

 Ρίχνουμε το μπαχάρι. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κόκκους αντί για σκόνη. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20' ώστε το κριθαράκι να πιει το νερό του.

Βράζουμε λίγο τα αμύγδαλα και τα ξεφλουδίζουμε.  

Τα καβουρδίζουμε ελαφρά σε άδειο τηγάνι ανακατεύοντάς τα συχνά ή τα ψήνουμε για λίγο στο φούρνο. 

 Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό και πασπαλίζουμε με κανέλα. 

 Στην πιατέλα σερβίρουμε μαζί με κομματάκια φέτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...