Κοπανάκια κοτόπουλου κοκκινιστά με τραχανά και μανιτάρια
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα από τα πιο αγαπημένα στοιχεία στο ελληνικό φαγητό είναι ο τραχανάς. Τόσες γενιές μεγάλωσαν μ' αυτόν. Σήμερα θα πάρει μαζί του και μανιτάρια για να συνοδεύσει το κοτόπουλο.
Υλικά:
6 κοπανάκια κοτόπουλου (είναι μόνο το μπουτάκι χωρίς το πίσω μέρος του)
1 φλ. τραχανά
1/3 φλ λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι ημίγλυκο κόκκινο κρασί
4 - 5 στρογγυλά μανιτάρια άσπρα ή καφέ
1 φλ. ντοματάκια κονκασέ
1 κ.γ. πελτέ
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε στο λάδι το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει κοκκινίζουμε μέσα και τα κοπανάκια.
Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα σβήνουμε με το κρασί.
Κόβουμε σε κάπως χοντρές φέτες τα μανιτάρια και τα βάζουμε μέσα.
Προσθέτουμε τη σάλτσα και τον πελτέ.
Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε και κανέλα. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτούν τα μπουτάκια για 1 ώρα περίπου.
Μετά τα βγάζουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε μέσα τον τραχανά και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί καλά.
Μετά από 7' - 8' περίπου ο τραχανάς πίνει το νερό του και τον κατεβάζουμε από το μάτι όσο ακόμη έχει λίγη σάλτσα μέσα.
Τρώγεται σκέτο ή και με τυρί τριμμένο.
Ωραίο και νόστιμο,ο τίτλος θέλει αλλαγή,Ρία,μιλάει για χυλοπίτες
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι έχεις δίκιο, το έγραψα όντας αφηρημένη το είδα κι εγώ και το άλλαξα.
ΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ και για την ειδοποίηση και για το σχόλιο.
Καλή εβδομάδα να έχεις.