Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Στραπατσάδα με λουκάνικο

Η 1ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Τι θα λέγατε για ένα νόστιμο και πλούσιο μεζέ κατάλληλο για μπύρα ή κρασί παρέα με τους φίλους σας; Η στραπατσάδα έχει πολλές παραλλαγές, μία απ' αυτές είναι με λουκάνικο.






Υλικά: 


1 μεγάλο λουκάνικο 

1 φλ. κομμένα ντοματάκια 

λίγο χυμό ντομάτας

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

2 αυγά 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα


Εκτέλεση: 


 Κόβουμε το λουκάνικο σε φέτες. Το τηγανίζουμε λίγο στο λάδι.

 Το αφαιρούμε σε πιάτο και τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι.

 Ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια και το χυμό ντομάτας. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι....

 ....και κανέλα. 

 Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10' - 15' προσθέτοντας μέσα λίγο ελάχιστο νερό.

 Μόλις εξατμιστεί το νερό βάζουμε τα λουκάνικα στη σάλτσα.

 Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα.

 Τα απλώνουμε με το πιρούνι να πάνε σε όλο το τηγάνι και αφήνουμε να ψηθούν εντελώς σε χαμηλή φωτιά. 


Μια πρόταση είναι να σερβίρετε το ορεκτικό αυτό με πατάτες τηγανητές και κολοκυθάκια τηγανητά πασπαλισμένα με χοντροτριμμένο κεφαλοτύρι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...