Γαλοπούλα με παπαρδέλες και σάλτσα ανάμεικτη
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα πιάτο πολύ νόστιμο με πλούσια και γευστική σάλτσα που δε θα αφήσει κανέναν παραπονούμενο. Μπορείτε να το φτιάξετε τόσο με γαλοπούλα όσο και με κοτόπουλο.
Υλικά:
800 στήθος γαλοπούλας
περίπου 1/2 φλ. λάδι για το τηγάνισμα και λίγο ακόμη για τη σάλτσα
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 1/2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.γ. ζωμό κότας σε σκόνη ή 1 κύβο
1 φλ. ντοματάκια κονκασέ
3/4 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλο σε στενές μικρές λωρίδες και τις αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε τη γαλοπούλα μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αρχικά θα βγάλει λίγο νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι το τηγάνι για να μαγειρευτεί όση ώρα χρειάζεται μέχρι να εξατμιστεί και μετά να αρχίσει να τηγανίζεται.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν ρίχνουμε την πάπρικα κι ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κολλήσει. Αυτό θ' αρχίσει να μαζεύεται σε σβώλους.
Προσθέτουμε 1 φλ. νερό και το ζωμό ή τον κύβο. Ανακατεύουμε καλά για να διαλυθούν οι σβώλοι και να γίνει σαν κρέμα.
Μετά βάζουμε τη σάλτσα.
Προσθέτουμε λίγο αλάτι με προσοχή επειδή περιέχει κι ο κύβος. Αφήνουμε τη σάλτσα για 15' να πήξει και να γίνει σαν κρέμα. Την ανακατεύουμε όμως αρκετά συχνά και προς το τέλος συνέχεια γιατί αλλιώς θα κολλήσει.
Όταν είναι έτοιμη αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και βάζουμε μέσα το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Ρίχνουμε στη σάλτσα τα τηγανισμένα κομματάκια γαλοπούλας και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε τις παπαρδέλες.
Τις στραγγίζουμε και τις καίμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι.
Σερβίρουμε με αρκετό πασπαλισμένο κεφαλοτύρι κι από πάνω τις μπουκιές γαλοπούλας με τη σάλτα τους.
Πρεπει να ειναι πολυ γευστικο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστουμε Ρια μου!
Πραγματικά είναι πολύ γευστικό χωρίς καμία δόση υπερβολής. Κι εγώ σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου.
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ και καλή ξεκούραση σου εύχομαι. Φιλιά πολλά.