Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το μικρό μου κοριτσάκι μας γλύκανε τις προάλλες φτιάχνοντάς μας ένα γλυκό σοκολατένιο με την κόλαση της μερέντας και των μπισκότων. Πώς να αντισταθούμε;
Υλικά:
250 γρ. μαργαρίνη
3/4 φλ. κακάο
1 φλ. νερό
1/4 φλ. κονιάκ
2 φλ ζάχαρη
1 1/2 φλ. αλεύρι
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ ή αν βάλουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του το παραλείπουμε
1 βανίλια
5 αυγά
1-2 κ.σ. μερέντα για το σιρόπι
μερέντα για την επικάλυψη
μπισκότα γεμιστά (oreo)
Εκτέλεση:
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα να λιώσει και προσθέτουμε το κακάο.
Ανακατεύουμε το μείγμα σε σιγανή φωτιά να γίνει ομοιογενές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό.
Ρίχνουμε το κονιάκ.
Και τέλος τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε μέχρι να γίνει ένα δεμένο σιρόπι. Μη φανταστείτε ότι θα γίνει παχύρευστο απλά θέλουμε να μην είναι νερό αλλά πιο πηχτό.
Μόλις γίνει το βγάζουμε από το μάτι και κρατάμε στην άκρη ένα φλιτζάνι.
Το βάζουμε σε ένα μπολ κι ανακατεύουμε μέσα τη μερέντα. Αν βάλετε 1 κ.σ. θα το ρουφήξει πιο εύκολα το γλυκό. Αν βάλετε 2 το ρουφάει λίγο πιο δύσκολα αλλά έχετε ακόμα πιο γλυκιά γεύση.
Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι. Αν βάλετε φαρίνα που φουσκώνει μόνη της δε χρειάζεται να βάλετε μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε το αλεύρι και τη βανίλια στη μείγμα της κατσαρόλας μέχρι να διαλυθεί καλά.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα ανακατεύοντας.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το μείγμα.
Το ψήνουμε στους 180 για 20', αρκεί να βγαίνει καθαρό ένα μαχαιράκι που θα βυθίσετε.
Το περιχύνουμε με το σιρόπι όπως είναι ζεστό από το φούρνο.
Μόλις ρουφήξει το σιρόπι του βάζουμε μια επικάλυψη με μερέντα, κατά το δοκούν, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε από λίγες κλωστές σε στιγμές αυτοσυγκράτησης ή μια γενναία επικάλυψη για να το ευχαριστηθείτε.
Σπάμε στα 4 μερικά μπισκότα και τα σκορπάμε στην επιφάνεια για διακόσμηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου