Γαρίδες με πικάντικη σάλτσα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Γρήγορες κι εύκολες γαρίδες με πικάντικη γεύση για όσους θέλουν τα καυτερά ή τα ελαφρώς καυτερά φαγητά. Οι υπόλοιποι μπορείτε απλά να παραλείψετε την καυτερή πιπεριά.
Υλικά:
1/3 φλ. λάδι
2 σκ. σκόρδο
1 καυτερή μικρή πιπεριά
1 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. σάλτσα
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
500 γρ. καθαρισμένες γαρίδες
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
1 - 1 1/2 ποτήρι ρύζι για συνοδεία
1/2 κρεμμύδι ξερό λίγο μαϊντανό
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να γυαλίσουν λίγο.
Ψιλοκόβουμε και την πιπεριά και την τσιγαρίζουμε μαζί. Εγώ έβαλα μικρή ποσότητα για να μη γίνει πολύ καυτερό το φαγητό.
Βάζουμε και τη σάλτσα. Την ανακατεύουμε για λίγο μέσα στο λάδι.
Προσθέτουμε το κρασί και νερό.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο.
Δίνουμε άρωμα με την κανέλα. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10' - 15' ώστε να γίνει κάπως πιο πυκνή.
Στη συνέχεια βάζουμε μέσα τις γαρίδες για τις μαγειρεύουμε για 10'- 20' σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα . Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμη δοκιμάζοντας.
Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το ρύζι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
Βάζουμε το νερό και αλατοπίπερο κι αφήνουμε το ρύζι για 20' να γίνει.
Στο τέλος θα πρέπει να έχει πιει όλο το νερό του. Εγώ μόλις γίνει το αφήνω με ξεσκέπαστη κατσαρόλα πάνω στο ζεστό και σβηστό μάτι κι έτσι εξατμίζεται η περιττή υγρασία. Πού και πού το ανακατεύω λίγο για να φύγει περισσότερος ατμός.
Σερβίρουμε το ρύζι, από πάνω βάζουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου