Κεφτεδάκια με φέτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τα κεφτεδάκια της μαμάς αποκτούν περισσότερη γεύση με λίγο τυρί μέσα και γίνονται ανάρπαστα.
Υλικά:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κρεμμύδι ξερό
2 σκ. σκόρδο
1 αυγό
λίγο μαϊντανό
2 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
2 κ.σ. σάλτσα ή 1 ντομάτα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. λάδι
λίγο δυόσμο
περίπου 50 - 100 γρ. φέτα
αλεύρι για το αλεύρωμα
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Αν θέλετε μπορείτε να κόψετε στο μούλτι κάποια υλικά για να γίνουν πιο ψιλοκομμένα, όπως το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό μαζί με το αυγό για να κόβονται ευκολότερα.
Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη μαζί με το μείγμα του μούλτι, την τριμμένη φρυγανιά, ρίχνουμε το λάδι.
Προσθέτουμε το δυόσμο.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο.
Βάζουμε τη σάλτσα ή την τριμμένη ντομάτα.
Προσθέτουμε και τη φέτα σε τρίμματα κι ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Το ζυμώνουμε σε κεφτεδάκια.
Αλευρώνουμε καλά τα κεφτεδάκια και τα τινάζουμε πριν τα τηγανίσουμε για να μη μαζεύεται πολύ αλεύρι που μαυρίζει το λάδι.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να σκουρύνουν.
Τα στραγγίζουμε από τα πολλά λάδια για λίγη ώρα σε χαρτί κουζίνας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου