Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Χταποδάκι γιαχνιστό με πατάτες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πεντανόστιμο χταποδάκι με πλούσια σάλτσα και πατάτες που λιώνουν στο στόμα.






Υλικά: 


1κ. - 1.500 γρ. χταποδάκι 

1/4 φλ. ξύδι 

1/3 φλ. λάδι 

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό 

2 σκ. σκόρδο 

1 φύλλο δάφνης 

1 φλ. ντοματάκια 

1/2 φλ. σάλτσα 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο μπαχάρι 

πατάτες περίπου 1κ. 


Εκτέλεση: 


 Κόβουμε το χταπόδι σε μικρότερα τμήματα και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το ξύδι χωρίς νερό. Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστούν όλα υγρά που θα βγάλει. Στα πρώτα 3'-4' του βρασμού αν θέλετε το ξεπετσιάζεται για να είναι πιο μαλακό και το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα.

 Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι, το κρεμμύδι και τα σκόρδα κομμένα σε φέτες. Τα γυρίζουμε όλα μαζί με την κουτάλα να τσιγαριστούν. 

 Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις πατάτες κομμένες σε ροδέλες για να γίνουν πιο γρήγορα και τις γυρίζουμε κι αυτές με την κουτάλα να πάρουν γεύση από το τσιγάρισμα.

Βάζουμε τα ντοματάκια και τη σάλτσα. 

 Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε το μπαχάρι και νερό. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για περίπου 30'. Θα φροντίσουμε να μη βάλουμε μεγάλη ποσότητα νερού από την αρχή ώστε στο τέλος να μείνει μόνο με τη σάλτσα του το φαγητό.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...