Νηστίσιμο σουφλέ λαχανικών
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα φαγητό να γλείφετε και τα δάχτυλά σας. Έχει τόση νοστιμιά που δε μοιάζει καθόλου με νηστίσιμο. Το συνιστώ ακόμη και σε τραπέζι με τους φίλους σας τις μέρες της Σαρακοστής.
Υλικά:
3 κάπως μεγάλες πατάτες
1 πιπεριά κόκκινη
1/2 κρεμμύδι ξερό
1 καρότο
1/2 φλ. λάδι
αλάτι
1 μεγάλη ντομάτα
λίγο μαϊντανό
1/2 φλ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
Για την κρέμα:
2 φλ. γάλα σόγιας
2 κ.σ. κορνφλάουρ
2 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη
αλάτι, πιπέρι
4 κ.σ. καλαμποκέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
λίγη τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε τόσο όσο να γίνουν χρυσαφί.
Τις στρώνουμε σε ένα ταψάκι.
Κόβουμε σε φετάκια το κρεμμύδι σε μικρά μπαστουνάκια το καρότο και σε χοντρές λωρίδες την πιπεριά. Τα περνάμε κι αυτά από το τηγάνι γυρίζοντάς τα τακτικά μέχρι να μαραθούν.
Τα στρώνουμε πάνω από τις πατάτες.
Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και τη βάζουμε στο ταψί μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Περιχύνουμε με την έτοιμη σάλτσα από τα ψιλοκομμένα ντοματάκια .
Για να φτιάξουμε την κρέμα ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο και ρίχνουμε μέσα το κορνφλάουρ.
Ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα των αυγών για λίγο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα σόγιας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών σε σκόνη. Αν έχετε κύβο μπορείτε να βάλετε περίπου μισό που θα τον διαλύσετε μέσα στο γάλα.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε συνέχεια την κρέμα και την αφήνουμε στο μάτι μέχρι να πήξει.
Την αφήνουμε να κρυώσει 5' και την απλώνουμε στο ταψί.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20' - 30' μέχρι να κάνει κρούστα η επιφάνεια και να ροδίσει η φρυγανιά.
Μόλις κρυώσει το φαγητό μετά από 15' - 20' είναι έτοιμο να το κόψουμε και να το σερβίρουμε.
τελειο χρυσοχερα μου !καλημερααααααααααα...................
ΑπάντησηΔιαγραφήΜένη μου σ' ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά. Καλό Σ/Κ σου εύχομαι. Φιλιά πολλά.
Διαγραφή