Τετάρτη 27 Μαΐου 2015
Τρίτη 26 Μαΐου 2015
Σοκολατόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αυτό το γλυκό το έφτιαξε η μικρή μου η κόρη 13 ετών μόνη της. Εγώ μόνο τις φωτογραφίες έβγαλα. Ή να το κάνουμε το έγκλημα ή να μην το κάνουμε. Εδώ μιλάμε για πολύ σοκολάτα και πολύ γλύκα. Όσοι έχετε ζάχαρο και χοληστερίνη παρακαλείσθε να αλλάξετε σελίδα, διότι η σοκολατόπιτα αυτή είναι σερβιρισμένη και με παγωτό. Το τέλειο έγκλημα με πολλά ίχνη.
Υλικά:
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. κουβερτούρα για το γλυκό
3 αυγά
4 βανίλιες ή 4 χαρτάκια με ζάχαρη βανίλιας
70 γρ. αλεύρι
Για την επικάλυψη:
200 γρ. κουβερτούρα (χωριστά από την προηγούμενη)
λίγο γάλα με το μάτι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μαζί με την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια κι ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθούν τα δύο υλικά.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους που τους ρίχνουμε στη λεκάνη και σε ασπράδια που τα κρατάμε για το μίξερ.
Ανακατεύουμε τους κρόκους με το αλεύρι και τη ζάχαρη να γίνουν ένα μείγμα.
Ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη κουβερτούρα.
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα.
Την προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα του αλευριού, των κρόκων και της κουβερτούρας. Τα ανακατεύουμε καλά.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί μεγάλο.
Ρίχνουμε μέσα το μείγμα που φτιάξαμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30'.
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε λίγο γάλα με το μάτι τόσο όσο χρειάζεται για να παραμείνει λίγο ρευστή.
Την περιχύνουμε πάνω στο γλυκό.
Το αφήνουμε να κρυώσει για να μπορούμε να το κόψουμε.
Τι λέτε τώρα; Σκέτο....
ή με παγωτό;
Δευτέρα 25 Μαΐου 2015
Σαλάτα με χορταρικά, ραπανάκια και παρμεζάνα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πλούσια πράσινη σαλάτα με διάφορα χορταρικά μέσα για περισσότερη γεύση και βιταμίνες.
Υλικά:
φύλλα από φρέσκο σπανάκι
λίγα φύλλα σαλάτας
λίγη ρόκα
λίγη βαλεριάνα
5 ραπανάκια κομμένα στα τέσσερα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
λάδι
ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
μερικές νιφάδες παρμεζάνας
Εκτέλεση:
Κόβουμε όλα τα πράσινα χορταρικά και τα ραπανάκια στη σαλατιέρα, ρίχνουμε αλάτι, λάδι και ξύδι μετά ρίχνουμε τις νιφάδες του τυριού και ανακατεύουμε.
Κυριακή 24 Μαΐου 2015
Μανιτάρια με μουστάρδα και κρασί στο φούρνο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Γρήγορος και νόστιμος μεζές και ταυτόχρονα ορεκτικό συμπλήρωμα σε κάθε φαγητό με φίλους ή την οικογένεια.
Υλικά:
1 πακέτο μανιτάρια στρογγυλλά
λάδι
αλάτι πιπέρι
μουστάρδα
1 ποτηράκι κρασί
χυμό 1/2 λεμονιού
1 κ.γ. γεμάτο μουστάρδα
λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση ή αν είναι πολύ μεγάλα σε τρία τέσσερα κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λάδι.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα με το μιξεράκι του φραπέ.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Περιχύνουμε τα μανιτάρια με το μείγμα της μουστάρδας.
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30'.
Σάββατο 23 Μαΐου 2015
Τηγανητό κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα εύκολο, νόστιμο και πολύ γρήγορο φαγητό με ελάχιστα και πολύ οικονομικά υλικά. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Εγώ το συνόδευσα με κριθαράκι, εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι συνοδεία σας αρέσει περισσότερο.
Υλικά:
μερικά στήθη κοτόπουλου (ή όποια άλλα κομμάτια του προτιμάτε)
αλάτι, πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
1 κ.γ. μουστάρδα
1 1/2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. λάδι
αλάτι
Συνοδευτικό:
2/3 του πακέτου κριθαράκι
αλάτι, πιπέρι
λίγο σπορέλαιο (ή ελαιόλαδο)
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τα τηγανίζουμε...
μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι....
το λεμόνι...
το λάδι...
και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιογενής σάλτσα.
Αν θέλετε να το συνοδεύσετε με κριθαράκι τότε στην κατσαρόλα με λίγο νερό το βάζουμε να βράσει για 20' με λίγο αλάτι, πιπέρι και σπορέλαιο που έχει παρόμοια γεύση με τις μαργαρίνες. Το αφήνουμε να πιει όλο το νερό της κατσαρόλας.
Σερβίρουμε το κριθαράκι με τυρί τριμμένο και το κοτόπουλο με τη σάλτσα που φτιάξαμε.
Παρασκευή 22 Μαΐου 2015
Ανανάς βαρκούλα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα γουστόζικο σερβίρισμα φρούτων στην ουσία με το τίποτα. Αντί να πετάξουμε τη φλούδα του ανανά τη σκάβουμε σαν βάρκα και τη γεμίζουμε με φρούτα κι αυτό είναι όλο για να παρουσιάσουμε στο τραπέζι με τους φίλους μας κάτι διαφορετικό.
Υλικά:
1 ανανάς
κομματάκια φρούτων της εποχής και της αρεσκείας σας
εγώ έβαλα ό,τι είχα στο σπίτι:
μπανάνα
ακτινίδιο
φράουλα
μήλο
Εκτός από φρούτα μπορείτε να εμπλουτίσετε το σερβίρισμα με κονιάκ και μαύρη ζάχαρη ή με σαντιγί στην κορυφή
Εκτέλεση:
Κόβουμε τον ανανά κάθετα στη μέση. Σκάβουμε το εσωτερικό του και κρατάμε την ψίχα που θα την κόψουμε κομματάκια και θα βάλουμε μερικά κομμάτια της μέσα.
Τώρα μοιάζει με βάρκα και είναι έτοιμος να τον γεμίσουμε με φρούτα.
Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τον γεμίζουμε αρκετά.
Πέμπτη 21 Μαΐου 2015
Μπρουσκέτες με τόνο και ντομάτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μήπως ήρθαν ξαφνικοί επισκέπτες και θέλετε να βγάλετε ένα ουζάκι, ένα κρασάκι, μια μπύρα αλλά δεν έχετε κατάλληλο μεζέ; Αν έχετε μια κονσέρβα τόνο και ντομάτα τότε έχετε σώσει την κατάσταση. Ένα εύκολο, γρήγορο, γευστικό και χορταστικό ορεκτικό θα γίνει η μπρουσκέτα με τόνο.
Υλικά:
3 - 4 φέτες ψωμιού από μπαγκέτα (κι από απλή φραντζόλα το ίδιο είναι)
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
1 ντομάτα
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
1 - 2 κ.σ. λάδι
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. μείγμα μυρωδικών (θυμάρι, ρίγανη, μπούκοβο)
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού λοξά για να έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια.
Τις ψήνουμε στην τοστιέρα αρκετή ώρα να πάρουν χρώμα ξεροψημένο.
Κόβουμε μικρά κομματάκια τη ντομάτα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λάδι.
Βάζουμε τα μυρωδικά που έχουμε στο σπίτι. Ακόμη κι αν δεν τα έχουμε όλα μπορούμε να βάλουμε μόνο ρίγανη.
Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε κάθε φέτα ψωμιού μερικές κουταλιές από το μείγμα.
Τέλος, βγάζουμε από την κονσέρβα κομμάτια τόνου και τα βάζουμε πάνω από το μείγμα στο κάθε ψωμάκι.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)