Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Μπρουσκέτες με τόνο και ντομάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Μήπως ήρθαν ξαφνικοί επισκέπτες και θέλετε να βγάλετε ένα ουζάκι, ένα κρασάκι, μια μπύρα αλλά δεν έχετε κατάλληλο μεζέ; Αν έχετε μια κονσέρβα τόνο και ντομάτα τότε έχετε σώσει την κατάσταση. Ένα εύκολο, γρήγορο, γευστικό και χορταστικό ορεκτικό θα γίνει η μπρουσκέτα με τόνο. 




Υλικά: 


3 - 4 φέτες ψωμιού από μπαγκέτα (κι από απλή φραντζόλα το ίδιο είναι) 

1 κονσέρβα τόνου σε νερό 

1 ντομάτα 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο 

1 - 2 κ.σ. λάδι 

λίγο άνηθο ψιλοκομμένο 

αλάτι, πιπέρι 

1/2 κ.γ. μείγμα μυρωδικών (θυμάρι, ρίγανη, μπούκοβο) 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού λοξά για να έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια.

 Τις ψήνουμε στην τοστιέρα αρκετή ώρα να πάρουν χρώμα ξεροψημένο.


 Κόβουμε μικρά κομματάκια τη ντομάτα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λάδι.

 Βάζουμε τα μυρωδικά που έχουμε στο σπίτι. Ακόμη κι αν δεν τα έχουμε όλα μπορούμε να βάλουμε μόνο ρίγανη.

Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά. 

Βάζουμε σε κάθε φέτα ψωμιού μερικές κουταλιές από το μείγμα. 

Τέλος, βγάζουμε από την κονσέρβα κομμάτια τόνου και τα βάζουμε πάνω από το μείγμα στο κάθε ψωμάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...