Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015
Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015
Ομελέτα με χόρτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Λοιπόν, αυτό το πιάτο το έφαγα πρώτη φορά πριν από χρόνια από τα χεράκια της πεθεράς μου, η οποία είναι πολύ καλή μαγείρισσα. Στην αρχή θεώρησα ότι είναι αδύνατον να φτιάξει κανείς ομελέτα με βρασμένα χόρτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη μέρα. Να όμως, που έγινε ένα νοστιμότατο ορεκτικό και φυσικά, ανανεώσαμε τα χόρτα κάνοντάς τα ένα διαφορετικό πιάτο.
Υλικά:
λίγα βρασμένα χόρτα (οποιουδήποτε είδους: π.χ. αντίδια, ραδίκια, ζοχούς κλπ.)
2 αυγά
1 μικρό ματσάκι άνηθο
3 κ.σ. λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι.
Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε μέσα τα χόρτα που πρέπει να είναι καλά στραγγισμένα και τα γυρίζουμε κι αυτά αρκετές φορές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο κι ανακατεύουμε.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην ομελέτα.
Βοηθάμε με το πιρούνι το αυγό να πάει παντού. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του ματιού.
Μόλις ψηθεί η μία πλευρά με προσοχή βγάζουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο και τη γυρίζουμε στο τηγάνι να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.
Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015
Μακαρόνια με κιμά και λουκάνικο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Εδώ η παραδοσιακή συνταγή για μακαρόνια με κιμά είναι λίγο τροποποιημένη με την προσθήκη λουκάνικου. Εξίσου νόστιμη όπως και η γνωστή, η επιλογή είναι δική σας.
Υλικά:
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 λουκάνικο μέτριο σε μέγεθος
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
λάδι
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1/2 φλ. σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε το λουκάνικο.
Το κόβουμε στη μέση και μετά σε μικρά κομματάκια. Το τσιγαρίζουμε στο λάδι.
Ρίχνουμε και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι βάζουμε τον κιμά να τσιγαριστεί κι αυτός.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τη σάλτσα.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι...
..και κανέλα.
Ρίχνουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 ώρα. Στο τέλος του μαγειρέματος φροντίζουμε να μείνει μόνο με τη σάλτσα και το λάδι του ο κιμάς και να έχει εξατμιστεί το νερό.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τυρί τριμμένο κι από πάνω τον κιμά.
Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015
Σαλάτα με γλυκοπατάτα και μπρόκολο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μια σαλάτα βόμβα βιταμινών, από τη μια το μπρόκολο με τις γνωστές αντικαρκινικές και αντιγηραντικές ιδιότητές του κι από την άλλη η γλυκοπατάτα με Καροτένιο, βιταμίνες C, D, B6, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο κάνουν τη σαλάτα μας να μας φροντίζει σε υγεία και ομορφιά.
Υλικά:
1 μικρό μπρόκολο
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
Για τη σάλτσα:
1/4 φλ. λάδι
το χυμό 1/2 λεμονιού
1 σκ. σκόρδο
θυμάρι
αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τη γλυκοπατάτα σε χοντρές ροδέλες και το μπρόκολο σε φουντίτσες. Το κοτσάνι του το κόβουμε στη μέση.
Τα βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
Στο μούλτι χτυπάμε το λάδι, το λεμόνι, το σκόρδο, λίγο αλάτι και το θυμάρι μέχρι να κοπεί τέλεια το σκόρδο.
Περιχύνουμε αυτό το λαδολέμονο από πάνω από τα λαχανικά και σερβίρουμε.
Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015
Κοτόπουλο με τορτελίνι αλα κρεμ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα τέτοιο πιάτο; Μια γεύση πλούσια και γεμάτη για όλη την οικογένεια.
Υλικά:
500 γρ. τορτελίνι
3 στήθη κοτόπουλου
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
2 κ.γ. ζωμό κότας σε σκόνη
1 κ.σ. βούτυρο
λίγο λάδι
1 ποτηράκι λευκό κρασί
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. μουστάρδα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα στήθη σε μικρότερα κομμάτια και τα νεροβράζουμε για να τα ξαφρίσουμε.
Μόλις σταματήσει ο αφρός ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε μέσα το ζωμό κότας. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί κανονικά για περίπου 1 ώρα.
Στο μεταξύ βράζουμε τα τορτελίνι σύμφωνα με τις οδηγίες.
Μόλις βράσει κανονικά το κοτόπουλο ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο μαζί με λίγο λάδι. Το τσιγαρίζουμε καλά από όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το κρασί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στο τηγάνι με το κρέας.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και το ζουμί που έχει μείνει στην κατσαρόλα από το μαγείρεμα του κοτόπουλου αρκεί να μην είναι πολύ. Αφήνουμε την κρέμα με το κοτόπουλο να βράσουν για λίγο μαζί μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να πήξει η κρέμα.
Στο σερβίρισμα βάζουμε τα τορτελίνι με το κοτόπουλο στο πιάτο τα περιχύνουμε με λίγη κρέμα κι όποιος θέλει βάζει και λίγο τριμμένο τυρί χωρίς να είναι απαραίτητη προϋπόθεση.
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015
Λουκάνικο στραπατσάδα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ο άντρας μου είχε μια πολύ ωραία ιδέα για ένα πολύ νόστιμο μεζεδάκι για κρασί ή μπύρα που εκτός από σκέτο θα ήταν επίσης, καλή ιδέα να το βάλετε πάνω στις τηγανητές πατάτες σας.
Υλικά:
1 λουκάνικο χωριάτικο
2 αυγά
1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
λάδι
1 ποτηράκι κρασί
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε το λουκάνικο.
Το ψιλοκόβουμε.
Το τηγανίζουμε ελαφρά στο λάδι.
Το σβήνουμε με κρασί.
Βγάζουμε το λουκάνικο και βάζουμε τα ντοματάκια. Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και να γίνει πυκνή.
Ξαναρίχνουμε το λουκάνικο μέσα και το αφήνουμε για 5' να πάρει γεύση από τη σάλτσα.
Χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε κι αυτά μέσα.
Τα ανακατεύουμε λίγο με μια κουτάλα.
Μόλις ψηθεί το αυγό η στραπατσάδα με λουκάνικο είναι έτοιμη.
Σερβίρεται σκέτη.....
ή αν σας αρέσει μπορείτε να τη βάλετε πάνω σε τηγανητές πατάτες.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)