Ομελέτα με χόρτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Λοιπόν, αυτό το πιάτο το έφαγα πρώτη φορά πριν από χρόνια από τα χεράκια της πεθεράς μου, η οποία είναι πολύ καλή μαγείρισσα. Στην αρχή θεώρησα ότι είναι αδύνατον να φτιάξει κανείς ομελέτα με βρασμένα χόρτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη μέρα. Να όμως, που έγινε ένα νοστιμότατο ορεκτικό και φυσικά, ανανεώσαμε τα χόρτα κάνοντάς τα ένα διαφορετικό πιάτο.
Υλικά:
λίγα βρασμένα χόρτα (οποιουδήποτε είδους: π.χ. αντίδια, ραδίκια, ζοχούς κλπ.)
2 αυγά
1 μικρό ματσάκι άνηθο
3 κ.σ. λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι.
Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε μέσα τα χόρτα που πρέπει να είναι καλά στραγγισμένα και τα γυρίζουμε κι αυτά αρκετές φορές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο κι ανακατεύουμε.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην ομελέτα.
Βοηθάμε με το πιρούνι το αυγό να πάει παντού. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του ματιού.
Μόλις ψηθεί η μία πλευρά με προσοχή βγάζουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο και τη γυρίζουμε στο τηγάνι να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά.
Ωραια ακουγεταιΡια.Την εχω φαει με σπαραγγια,ηταν πολυ νοστιμη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη, πραγματικά η ομελέτα με σπαράγγια είναι πολύ νόστιμη. Νοστιμιές του τόπου μας!!
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ να έχεις.
Eυχαριστω Ρια καλο ξημερωμα.
ΔιαγραφήΠολύ καλός μεζές για τσιπουράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ απορία μου, εκεί πάνω που βρίσκεις χόρτα; εκτός και είναι από Ελλάδα...,χαχα!
Αυτά είναι από ένα ελληνικό μίνι μάρκετ το οποίο φέρνει πάρα πολλά προϊόντα. Το ανακαλύψαμε σχετικά πρόσφατα.
ΔιαγραφήΕπίσης, κάποια ελληνικά τρόφιμα (αλλά όχι ελληνικά χόρτα) φέρνουν τα τούρκικα μαγαζιά. Τα γερμανικά καταστήματα έχουν πλέον ελάχιστα, ενώ κάποτε έφερναν πάρα πολλά είδη.
Στο παρελθόν μου έχει στείλει πολλές φορές η μητέρα μου πολλά κιλά με το αεροπλάνο στη βαλίτσα της κόρης μου.
Σ' ευχαριστώ πολύ G&M και σου εύχομαι καλό ξημέρωμα και καλή εβδομάδα.