Πανγκάσιους με σάλτσα και ελιές στο φούρνο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πολύ νόστιμο πιάτο και πολύ νόστιμο αυτό το ψάρι. Δίνει πολύ ωραία γεύση ο συνδυασμός σάλτσας και ελιάς. Θα το ευχαριστηθείτε σίγουρα.
Υλικά:
4 φιλέτα πανγκάσιους
λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκ. σκόρδο
1 φλ. σάλτσα
περίπου 1/2 φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
αλάτι, πιπέρι
περίπου 1 κ. πατάτες
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Ρίχνουμε μέσα τις ελιές από τις οποίες ήδη έχουμε βγάλει τα κουκούτσια.
Προσθέτουμε τη σάλτσα...
..αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε και λίγο νερό και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για 15'.
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και τις βάζουμε μαζί με τα φιλέτα ψαριού σε ένα ταψί.
Μόλις γίνει η σάλτσα την απλώνουμε πάνω στο φαγητό προσθέτοντας και λίγο νερό. Ίσως να χρειαστεί να βάλουμε λίγο λάδι ακόμη (ανάλογα την ποσότητα που βάλαμε αρχικά στο τηγάνι).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου