Τρίτη 26 Μαΐου 2015
Δευτέρα 25 Μαΐου 2015
Σαλάτα με χορταρικά, ραπανάκια και παρμεζάνα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Πλούσια πράσινη σαλάτα με διάφορα χορταρικά μέσα για περισσότερη γεύση και βιταμίνες.
Υλικά:
φύλλα από φρέσκο σπανάκι
λίγα φύλλα σαλάτας
λίγη ρόκα
λίγη βαλεριάνα
5 ραπανάκια κομμένα στα τέσσερα
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
λάδι
ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι
μερικές νιφάδες παρμεζάνας
Εκτέλεση:
Κόβουμε όλα τα πράσινα χορταρικά και τα ραπανάκια στη σαλατιέρα, ρίχνουμε αλάτι, λάδι και ξύδι μετά ρίχνουμε τις νιφάδες του τυριού και ανακατεύουμε.
Κυριακή 24 Μαΐου 2015
Μανιτάρια με μουστάρδα και κρασί στο φούρνο
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Γρήγορος και νόστιμος μεζές και ταυτόχρονα ορεκτικό συμπλήρωμα σε κάθε φαγητό με φίλους ή την οικογένεια.
Υλικά:
1 πακέτο μανιτάρια στρογγυλλά
λάδι
αλάτι πιπέρι
μουστάρδα
1 ποτηράκι κρασί
χυμό 1/2 λεμονιού
1 κ.γ. γεμάτο μουστάρδα
λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση ή αν είναι πολύ μεγάλα σε τρία τέσσερα κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λάδι.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα βαζάκι ανακατεύουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα με το μιξεράκι του φραπέ.
Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Περιχύνουμε τα μανιτάρια με το μείγμα της μουστάρδας.
Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30'.
Σάββατο 23 Μαΐου 2015
Τηγανητό κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα εύκολο, νόστιμο και πολύ γρήγορο φαγητό με ελάχιστα και πολύ οικονομικά υλικά. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Εγώ το συνόδευσα με κριθαράκι, εσείς μπορείτε να βάλετε ό,τι συνοδεία σας αρέσει περισσότερο.
Υλικά:
μερικά στήθη κοτόπουλου (ή όποια άλλα κομμάτια του προτιμάτε)
αλάτι, πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
1 κ.γ. μουστάρδα
1 1/2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. λεμόνι
1 κ.σ. λάδι
αλάτι
Συνοδευτικό:
2/3 του πακέτου κριθαράκι
αλάτι, πιπέρι
λίγο σπορέλαιο (ή ελαιόλαδο)
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τα τηγανίζουμε...
μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι....
το λεμόνι...
το λάδι...
και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε καλά να γίνει ομοιογενής σάλτσα.
Αν θέλετε να το συνοδεύσετε με κριθαράκι τότε στην κατσαρόλα με λίγο νερό το βάζουμε να βράσει για 20' με λίγο αλάτι, πιπέρι και σπορέλαιο που έχει παρόμοια γεύση με τις μαργαρίνες. Το αφήνουμε να πιει όλο το νερό της κατσαρόλας.
Σερβίρουμε το κριθαράκι με τυρί τριμμένο και το κοτόπουλο με τη σάλτσα που φτιάξαμε.
Παρασκευή 22 Μαΐου 2015
Ανανάς βαρκούλα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα γουστόζικο σερβίρισμα φρούτων στην ουσία με το τίποτα. Αντί να πετάξουμε τη φλούδα του ανανά τη σκάβουμε σαν βάρκα και τη γεμίζουμε με φρούτα κι αυτό είναι όλο για να παρουσιάσουμε στο τραπέζι με τους φίλους μας κάτι διαφορετικό.
Υλικά:
1 ανανάς
κομματάκια φρούτων της εποχής και της αρεσκείας σας
εγώ έβαλα ό,τι είχα στο σπίτι:
μπανάνα
ακτινίδιο
φράουλα
μήλο
Εκτός από φρούτα μπορείτε να εμπλουτίσετε το σερβίρισμα με κονιάκ και μαύρη ζάχαρη ή με σαντιγί στην κορυφή
Εκτέλεση:
Κόβουμε τον ανανά κάθετα στη μέση. Σκάβουμε το εσωτερικό του και κρατάμε την ψίχα που θα την κόψουμε κομματάκια και θα βάλουμε μερικά κομμάτια της μέσα.
Τώρα μοιάζει με βάρκα και είναι έτοιμος να τον γεμίσουμε με φρούτα.
Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τον γεμίζουμε αρκετά.
Πέμπτη 21 Μαΐου 2015
Μπρουσκέτες με τόνο και ντομάτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μήπως ήρθαν ξαφνικοί επισκέπτες και θέλετε να βγάλετε ένα ουζάκι, ένα κρασάκι, μια μπύρα αλλά δεν έχετε κατάλληλο μεζέ; Αν έχετε μια κονσέρβα τόνο και ντομάτα τότε έχετε σώσει την κατάσταση. Ένα εύκολο, γρήγορο, γευστικό και χορταστικό ορεκτικό θα γίνει η μπρουσκέτα με τόνο.
Υλικά:
3 - 4 φέτες ψωμιού από μπαγκέτα (κι από απλή φραντζόλα το ίδιο είναι)
1 κονσέρβα τόνου σε νερό
1 ντομάτα
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο
1 - 2 κ.σ. λάδι
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1/2 κ.γ. μείγμα μυρωδικών (θυμάρι, ρίγανη, μπούκοβο)
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού λοξά για να έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια.
Τις ψήνουμε στην τοστιέρα αρκετή ώρα να πάρουν χρώμα ξεροψημένο.
Κόβουμε μικρά κομματάκια τη ντομάτα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λάδι.
Βάζουμε τα μυρωδικά που έχουμε στο σπίτι. Ακόμη κι αν δεν τα έχουμε όλα μπορούμε να βάλουμε μόνο ρίγανη.
Προσθέτουμε και τον ψιλοκομμένο άνηθο, λίγο αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε σε κάθε φέτα ψωμιού μερικές κουταλιές από το μείγμα.
Τέλος, βγάζουμε από την κονσέρβα κομμάτια τόνου και τα βάζουμε πάνω από το μείγμα στο κάθε ψωμάκι.
Τετάρτη 20 Μαΐου 2015
Ρυζοσαλάτα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το ρύζι μπορεί να αποτελέσει πολύ νόστιμες και ποικίλες σαλάτες, ειδικά όταν τρώτε όσπρια μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μια ρυζοσαλάτα και να εμπλουτίσετε με τον καλύτερο τρόπο το γεύμα σας.
Υλικά:
1 φλ. ρύζι καρολίνα ή άλλο σπυρωτό
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
1 φρέσκο κρεμμύδι
1/4 ξερό κρεμμύδι
1 ντομάτα
7 - 8 μανιτάρια στρογγυλά σε φέτες τηγανισμένα
1 μικρό ματσάκι άνηθο ή μαϊντανό
Για τη σάλτσα:
1/4 φλ. λάδι χυμό και λίγο ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. μουστάρδα
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό μαζί με το φύλλο της δάφνης.
Ρίχνουμε τα δύο είδη κρεμμυδιών ξερό και φρέσκο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια στραγγισμένα από τα λάδια τους, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το θυμάρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τη σαλάτα να αναμειχθούν τα υλικά. Ρίχνουμε και λίγο πιπέρι.
Σε ένα βαζάκι χτυπάμε με το μιξεράκι του φραπέ το λάδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τη μουστάρδα.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με αυτή τη σάλτσα και σερβίρουμε.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)