Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Σαλάτα με φάβα και τόνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Τώρα σαλάτα το πούμε ορεκτικό το πούμε έχει κοινά στοιχεία και με τα δύο αυτή η φάβα. Και είναι.....γεμάτη γεύση. Όταν σας περισσέψει φάβα από κάποιο γεύμα μπορείτε την επόμενη μέρα να φτιάξετε αυτή τη σαλάτα.





Υλικά: 


Για το μαγείρεμα:

1 φλ. φάβα 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

αλάτι, πιπέρι 

λάδι


Για τη σαλάτα:

1 κονσέρβα τόνου 

μερικές φέτες ξερού κρεμμυδιού 

λίγο μαϊντανό 

περίπου 1 κ.σ. κάππαρη 

μερικές ελιές Καλαμών 


Για τη σάλτσα: 

1 κ.σ. μουστάρδα 

1 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό 

1 κ.σ. μέλι 

1 κ.σ χυμό λεμονιού 


Εκτέλεση:


Βράζουμε τη φάβα σε αρκετό νερό και την ξαφρίζουμε μέχρι να σταματήσει να βγάζει αφρό.  Στη συνέχεια την αφήνουμε για περίπου 2 ώρες σε σιγανή φωτιά. Όταν χρειάζεται προσθέτουμε βραστό νερό για να μην κόψουμε το βράσιμο.










Μόλις περάσει η πρώτη ώρα βρασμού ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε μέσα. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλη 1 ώρα μέχρι να λιώσει η φάβα και να πιει το νερό.








Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.














Τα τελευταία 10' βάζουμε το λάδι. Την αφήνουμε να πιει εντελώς το νερό και να λιώσει καλά.















Τη βάζουμε στο πιάτο από πάνω βάζουμε τον τόνο, μετά ψιλοκόβουμε το μαϊντανό. 



Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι και το σκορπάμε στην επιφάνεια μαζί με την κάππαρη και μερικές ελιές. 

 Φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το βαλσαμικό ξύδι, το μέλι....

 ....και το λεμόνι.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα τη φάβα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...