Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016

Τσίζκεϊκ σοκολάτα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Γρήγορο τσίζκεϊκ που έχει σοκολάτα σε όλα τα στρώματά του, στη βάση στη γέμιση και στην επιφάνεια. 






Υλικά: 


2 μεγάλα πακέτα μπισκότα σοκολάτας γεμιστά 

2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 

1 1/2 - 2 κ.σ. κακάο 

600 γρ. τυρί κρέμα 

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (όσο πιο σφιχτό γίνεται) 

5 κ.σ. ζάχαρη 

1/2 φλ. αμύγδαλα σε μπαστουνάκια ή νιφάδες 

100 γρ. κουβερτούρα για τη διακόσμηση 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε στο μίξερ την κρέμα τυριού με το γιαούρτι.

 Προσθέτουμε το κακάο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγο να ομογενοποιηθούν.

 Στο μούλτι τρίβουμε τα μπισκότα. 

 Τα αναμειγνύουμε μαζί με το βούτυρο.

 Στρώνουμε το μείγμα των μπισκότων σε ένα ρηχό ταψάκι για τσίζκεϊκ. Το πατάμε καλά και στη μέση και στα πλαϊνά να έχει ισόποσο πάχος και να γίνει συμπαγές.   

 Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με την κρέμα τυριού. Το βάζουμε στο ψυγείο αρκετή ώρα να παγώσει καλά.

 Ρίχνουμε στην επιφάνεια τα κομμένα αμύγδαλα.

 Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπενμαρί. Αν θέλετε να γίνει κάπως ρευστή προσθέστε μέσα 2 - 3 κ.σ. γάλα. 

 Για τη διακόσμηση κάνουμε ακανόνιστες γραμμούλες στην επιφάνεια με το κουτάλι από ψηλά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...