Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Πέστροφα γεμιστή με μαϊντανό στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Η πέστροφα είναι από τα νοστιμότερα ψάρια. Σήμερα θα τη φτιάξουμε στο φούρνο και θα τη γεμίσουμε με μαϊντανό.




Υλικά: 


πέστροφες κατεψυγμένες 

λάδι 

1 ματσάκι μαϊντανό 

αλάτι, πιπέρι 

χυμό λεμονιού 

ξύσμα λεμονιού

πατάτες για το συμπλήρωμα 


Εκτέλεση:


 Κόβουμε την κάθε πέστροφα στο πάνω μέρος της ράχης με τομές που φτάνουν μέχρι τη μέση του σώματός της.

 Ρίχνουμε λίγο λαδολέμονο πάνω στο ψάρι.

 Αλατοπιπερώνουμε.

Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και γεμίζουμε μ' αυτό την κοιλιά τους. 

 Ρίχνουμε στην επιφάνεια της πέστροφας λίγο ξύσμα λεμονιού.

 Κόβουμε τις πατάτες στο ταψί και ρίχνουμε λάδι. Μπορείτε αν θέλετε να επιλέξετε άλλα λαχανικά αντί για πατάτες, όπως πιπεριές, καρότα, κρεμμύδια κλπ.

 Στύβουμε λίγο χυμό λεμονιού στις πατάτες.

 Τις αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε μόνο λίγο νερό.

 Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...