Σουπιές κρασάτες με πατάτες στην κατσαρόλα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα πολύ νόστιμο σαρακοστιανό (κι όχι μόνο) πιάτο, που είναι εύκολο και χορταστικό.
Υλικά:
2-3 σουπιές καθαρισμένες
7-8 πατάτες μέτριες σε μέγεθος
λάδι
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1-2 ποτηράκια άσπρο κρασί
λίγο άνηθο
αλάτι, πιπέρι
(προαιρετικά αλευρολέμονο)
Εκτέλεση:
Νεροβράζουμε τις σουπιές με λίγο νερό και μετά τις στραγγίζουμε.
Αν θέλουμε, μπορούμε να τις κόψουμε σε χοντρά κομμάτια.
Σκουπίζουμε την κατσαρόλα να μην έχει νερά και βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε τις σουπιές από τη μία πλευρά.
Μόλις τις γυρίσουμε από την άλλη ρίχνουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί μαζί τους.
Προσθέτουμε το κρασί κι αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι κι αφήνουμε τις σουπιές περίπου 10'-20' να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Ρίχνουμε και τον άνηθο κι αφήνουμε το φαγητό με σκεπασμένη κατσαρόλα να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσουν καλά οι σουπιές και οι πατάτες.
Στο πιάτο αν θέλετε σερβίρετε με ελιές και πασπαλίζετε λίγη ρίγανη.
Μικρές λεπτομέρειες:
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε στο τέλος λίγο αλευρολέμονο στην κατσαρόλα.
Σε περίπτωση που στο φαγητό υπάρχει πολύ νερό και δε θέλετε όλη την ποσότητα, βγάλτε με τρυπητή κουτάλα τις σουπιές και τις πατάτες σε μια πιατέλα, αφήστε το ζουμί στην κατσαρόλα σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί στο επιθυμητό ύψος. Χαμηλώστε τη φωτιά σε σιγανή και ξαναρίξτε το φαγητό μέσα με προσοχή να μη λιώσει.
Άλλες μαγειρικές προτάσεις:
Αστακός, καραβίδες, καβούρια, γαρίδες στα κάρβουνα
Μύδια πιλάφι
Σουπιές γεμιστές με ρύζι
Σουπιές με σπανάκι
Χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο
Κοτόπουλο κοκκινιστό με πουρέ
Μοσχαράκι με πράσο
Κοντοσούβλι χοιρινό
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου