Κουνουπίδι γιαχνί
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το κουνουπίδι είναι ένα λαχανικό λίγο παρεξηγημένο λόγω της μυρωδιάς του κατά τη διάρκεια μαγειρέματος. Καταρχήν, έχει πολλές βιταμίνες και δεν τρώγεται μόνο βραστό, αλλά και κοκκινιστό και με άλλους τρόπους.
Υλικά:
1 κουνουπίδι μέτριο σε μέγεθος
5-6 πατάτες μέτριες σε μέγεθος
κρεμμύδι
σάλτσα
κανέλα
αλεύρι
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κουνουπίδι γύρω από το κοτσάνι του σε φουντίτσες. Τις αλευρώνουμε.
Τις τσιγαρίζουμε στο λάδι από τις δύο πλευρές, να πάρουν λίγο χρώμα. Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο.
Αλευρώνουμε τις πατάτες και τις περνάμε κι αυτές από το λάδι.
Μόλις τις γυρίσουμε ρίχνουμε και το κρεμμύδι να τσιγαριστεί μαζί τους.
Ξαναβάζουμε το κουνουπίδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τη σάλτσα. Προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και κανέλα. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα δύο λαχανικά.
Σε γενικές γραμμές το φαγητό γίνεται γρήγορα. Όσο για το ανακάτεμα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά, καλύτερα με κούνημα της κατσαρόλας, γιατί το κουνουπίδι διαλύεται εύκολα. Θέλει λίγη προσοχή συχνά γιατί κολλάει εύκολα στον πάτο λόγω του αλευριού.
Καλή σας όρεξη.
Πολύ ωραία ιδέα! το έκανε συχνά η μαμά μου και το είχα ξεχάσει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα που το λες κάποια φωνή στο μυαλό μου μου ψιθύριζε να φτιάξω κουνουπίδι γιαχνί. Μήπως ήταν της μαμάς σου;
ΔιαγραφήΤέλεια μοιάζει η συνταγή και θέλω εδώ να πω ότι οι φωτογραφίες είναι πολύ καλοτραβηγμένες!! Πραγματικά ξέρω ότι είναι λίγο άσχετο αλλά αν μισεις το κουνουπίδι (όπως εγώ) και το βλέπεις εδώ και σε κάνει να θες να το φας (μοιάζει τόσο λαχταριστό) αυτό είναι ταλέντο! Νομίζω ότι βλέπω και άλλα κρυφά ταλέντα εδώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίσαι πάντα με την καλή κουβέντα για όσα γράφω. Σ' ευχαριστώ πολύ.
ΔιαγραφήΠολύ ωραία ιδέα. Γενικά Ρία δεν έβαζα πατάτες και ούτε αλεύρωνα. Θα το δοκιμάσω έτσι! Καλό σου ξημέρωμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣ' ευχαριστώ πολύ Νίκη μου, πιστεύω ότι θα σου αρέσει πολύ με το αλεύρωμα και τις πατάτες γιατί χυλώνει περισσότερο το φαγητό και μελώνει.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά, καλή σου μέρα.