Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Παντζάρια Σκορδαλιά

  Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αγαπημένο από τις ελληνικές οικογένειες νηστίσιμο φαγητό και όχι μόνο. Αγαπημένο και του χειμώνα εφόσον τα παντζάρια είναι τότε στην εποχή τους. 


 

 

Υλικά:


Παντζάρια

Ξύδι μπαλσάμικο, λάδι, αλάτι.


Για τη σκορδαλιά:

περίπου 1κ. πατάτες

μερικές σκελίδες σκόρδο (3-4 ανάλογα πόσο καυτερή την προτιμάτε)

λάδι, ξύδι

αλάτι


Εκτέλεση:

           

Βράζουμε τα παντζάρια, τα βγάζουμε από το νερό, τα καθαρίζουμε και τα βάζουμε σε πιατέλα με λάδι, ξύδι (κατά προτίμηση μπαλσάμικο) και αλάτι.

Σε άλλη κατσαρόλα κόβουμε μικρά κομματάκια τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά. Είναι καλύτερα το αλάτι να μπει στην κατσαρόλα παρά στο ανακάτεμα των υλικών.

 

 

 

Μετά τις περνάμε από το πρες πουρέ ή τις λιώνουμε με πιρούνι, όσο είναι ζεστές ακόμα. 






Περνάμε τα σκόρδα από το εργαλείο που τα πολτοποιεί ή εναλλακτικά τα κόβουμε στο μούλτι μαζί με το ξύδι. Τα ρίχνουμε στον πουρέ μαζί με το λάδι κι ανακατεύουμε.







Προσθέτουμε ξύδι κι ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερη ποσότητα από κάποιο υλικό ή λίγο αλάτι ακόμη.

 

Αν θέλουμε στολίζουμε με ελιές και φουντίτσες μαϊντανού το πιάτο σερβιρίσματος.


 

 

  Άλλες μαγειρικές προτάσεις:


Αρακάς λεμονάτος με πατάτες

Κουκιά με αγκινάρες

Σπανακόρυζο

Ομελέτα με αγκινάρες

Χόρτα με τηγανητές πατάτες 

 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...