Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Αρακάς λεμονάτος με αλευρολέμονο

 Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βαρεθήκατε να τρώτε τον αρακά με πολλά ζουμιά; Μήπως τελικά τον προτιμάτε πιο χυλωμένο; Τότε δοκιμάστε τον με αλευρολέμονο.


 

Υλικά:


 περίπου 500γρ αρακά

1/2 κρεμμύδι ξερό (μπορείτε να βάλετε και φρέσκο)

μερικά κλωναράκια άνηθο

λίγο μάραθο

1-2 μικρές πατάτες

λάδι

αλάτι, πιπέρι, προαιρετικά κάρυ

χυμό λεμονιού

1κ.σ. αλεύρι 


Εκτέλεση:



 Βάζουμε τον αρακά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες κομμένες, τον άνηθο, το μάραθο, αλάτι, πιπέρι, κάρυ.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για περίπου 1 ώρα. Τα τελευταία 10' του βρασμού βάζουμε το λάδι.

 Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε 1κουταλιά της σούπας αλεύρι με λίγο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Προσθέτουμε το λεμόνι να ενσωματωθεί.














Ρίχνουμε το αλευρολέμονο στο φαγητό και ανακατεύουμε να γίνει ομοιογενές. Αφήνουμε να βράσει περίπου 1'-2' και σβήνουμε το μάτι.

 

 

 

 

 

 

 

 



Μικρές λεπτομέρειες:


Μαζί με τον άνηθο μπορείτε να βάλετε και μάραθο όταν βρίσκετε στην αγορά. Ο μάραθος δίνει πολύ ωραία γεύση και σε άλλα λαδερά όπως οι αγκινάρες, τα κουκιά, αλλά και σε θαλασσινά όπως οι σουπιές, τα καλαμαράκια γιαχνί κλπ.


Εκτός από πατάτες μπορείτε να βάλετε και ροδέλες καρότου.


Το αλεύρι που θα βάλετε στο αλευρολέμονο εξαρτάται από την ποσότητα του φαγητού που έχει η κατσαρόλα και από τα ζουμιά. Καλύτερα είναι να μην έχει πολύ νερό ο αρακάς προς το τέλος του μαγειρέματος, γιατί αν προσθέσετε πολύ αλεύρι το αποτέλεσμα θα είναι ένα πηχτό φαγητό, ειδικά καθώς θα κρυώνει περισσότερο.



Άλλες μαγειρικές προτάσεις:


Αγκινάρες με κουκιά

Αγκινάρες με κουκιά και αρακά

Αγκινάρες αλα πολίτα

Αρακάς με σάλτσα

Αρακάς κοκκινιστός με κοτόπουλο

Αρακάς κοκκινιστός με μοσχαράκι

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...