Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Διατήρηση μαϊντανού και άνηθου

Υπάρχουν φορές που αγοράζουμε φρέσκο μαϊντανό και άνηθο αλλά δεν προλαβαίνουμε να το χρησιμοποιήσουμε όλο στα φαγητά, με αποτέλεσμα να χαλάει. Ένας ωραίος τρόπος διατήρησης φρέσκου για περισσότερο διάστημα είναι να το βάλουμε σε ένα βαζάκι ή φαρδύ ποτήρι με νερό, το οποίο να αλλάζουμε κάθε δύο μέρες. 

Θα κρατηθεί πολύ περισσότερο καιρό φρέσκος.

 Ένας ακόμη τρόπος είναι να ψιλοκόψετε τα ματσάκια και να τα βάλετε σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε κατευθείανν στο φαγητό χωρίς απόψυξη. Το μειονέκτημα της διατήρησης στην κατάψυξη είναι ότι δεν είναι τόσο ευπαρουσίαστα και εύγεστα στις σαλάτες. Ενώ μαγειρεμένα δεν αλλοιώνονται στη γεύση.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ χρήσιμη συμβουλή που έμαθα και εγώ πρόσφατα! Είναι πολύ σημαντικό που πέρα από τις υπέροχες συνταγές σου, μας δίνεις και πολύτιμες συμβουλές. Δεν φαντάζεστε πόσες φορές μου έλειπαν όταν τα χρειαζόμουν και έτρεχα να πάρω ή άλλοτε δεν έβαζα καθόλου επειδή αγνοούσα τα παραπάνω! +1 από εμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...