Πίτες για σουβλάκι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Φτιάξτε πίτες για σουβλάκι, με τη συνταγή της Αργυρούς Μπαρμπαρίγου. Είναι δοκιμασμένη γιατί την έχω φτιάξει πάρα πολλές φορές.
Υλικά:
4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2κύβο νωπής μαγιάς ή 2κ.γ. ξηρή
1 - 1 1/2φλ. νερό χλιαρό
1κ.γ. ζάχαρη
2κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη και ζεσταίνουμε το νερό του ενός φλιτζανιού για 35'' στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο μπρίκι μέχρι να γίνει χλιαρό προς ζεστό.
Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο ζεστό νερό.
Ρίχνουμε τη μαγιά στο αλεύρι και ανακατεύουμε ξεκινώντας το ζύμωμα. Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αν χρειαστεί και το υπόλοιπο νερό το ρίχνουμε.
Ζυμώνουμε για 10' μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Την κάνουμε μία μπάλα και τη χωρίζουμε σε 8 μικρότερα μπαλάκια. Βάζουμε τη λεκάνη στο φούρνο στους 40ο βαθμούς ή στο καλοριφέρ με σκεπασμένη τη λεκάνη ή στον ήλιο το καλοκαίρι πάντα σκεπασμένη μέχρι να φουσκώσει καλά το ζυμάρι.
Περίπου 1 ώρα θα χρειαστεί. Κάθε μικρή μπαλίτσα τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια αν θέλουμε κανονικές σε μέγεθος πίτες ή την αφήνουμε
ολόκληρη αν έχουμε μεγάλο τηγάνι και θέλουμε μεγαλύτερο μέγεθος.
Δουλεύουμε σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγοντας το φύλλο με τα χέρια ή με
μικρό πλαστάκι.
Το πάχος της κάθε πίτας πριν ψηθεί θα πρέπει να είναι περίπου 1/2 εκατοστό. Βάζουμε το τηγάνι εντελώς άδειο στο μάτι, στο 1,5 αν υπάρχει η διαβάθμιση μέχρι το 3, και μόλις έχει φτάσει τη θερμοκρασία που του δώσαμε βάζουμε μία-μία τις πίτες.
Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές την πίτα να πάρει ένα χρώμα σαν της φωτογραφίας.
Τις βγάζουμε σε πιάτο και τις σερβίρουμε με τα υλικά που αρέσουν στον καθένα. Για να διατηρηθούν μαλακές και την επόμενη μέρα, πρέπει αν τις βάλουμε σε σακουλάκι στο ψυγείο. Κάθε φορά που θέλουμε να φάμε τις ζεσταίνουμε στην τοστιέρα ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
Άλλες μαγειρικές προτάσεις:
Πίτες για σουβλάκι χοιρινό ή κοτόπουλο ή κεμπάπ ή γύρο ή κοντοσούβλι
Πίτες για σουβλάκι με τυρί και ζαμπόν ή μπέικον
Πίτες για σουβλάκι αλειμμένες με τυρί κρέμα
Κρέπες με κοτόπουλο
Κρέπες με σπανάκι και κρέμα γάλακτος
Κρέπες με τόνο και φρέσκο κρεμμυδάκι
Υπέροχη συνταγή!! Και ακόμα πιο υπέροχο ότι το κάνεις να φαινεται εύκολο με τις φωτό!!! Μπράβο ;-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΝίκο, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
ΔιαγραφήΔεν το κάνω εγώ να φαίνεται εύκολο, αλλά είναι πραγματικά εύκολο κι έχει σίγουρη επιτυχία.
Καλησπέρα! Καλή αρχή! πολύ ωραία ιδέα... σίγουρα θα το δοκιμάσω... θα είναι ωραία έκπληξη για την οικογένεια ή τους καλεσμένους μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιρήνη σ' ευχαριστώ για την ευχή σου. Κι εσύ καλή συνέχεια να έχεις!!!!
Διαγραφή