Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Νηστίσιμο παστίτσιο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Εμείς που νηστεύουμε μη νομίζετε ότι υποφέρουμε κιόλας. Μάλλον καλοπερνάμε και ταυτόχρονα τηρούμε τις υποχρεώσεις μας προς τη θρησκεία. 

 


 



Υλικά:

1 πακέτο κιμά σόγιας 150γρ.

λάδι

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

σάλτσα πασάτα

αλάτι, πιπέρι

κανέλα

πάπρικα

λίγη ζάχαρη

1/2 πακέτο μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο

 

Μπεσαμέλ:

4 ποτήρια γάλα σόγιας

7κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό

αλάτι, πιπέρι

λίγο μοσχοκάρυδο

1κ.σ. σπορέλαιο

λίγη γαλέτα για πασπάλισμα

 

 

Εκτέλεση:



 Βράζουμε τη σόγια για 5' σε σκέτο νερό. Σβήνουμε το μάτι και την αφήνουμε 4'-5' στην κατσαρόλα.

Στη συνέχεια τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε στο σουρωτήρι για λίγη ώρα να στραγγίσει καλά.




 Τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε ταυτόχρονα τη σόγια.

Μόλις τσιγαριστούν και τα δύο ρίχνουμε τη σάλτσα, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, την πάπρικα και το ανάλογο νερό. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 ώρα.


 Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

Τα στραγγίζουμε και τα καίμε με λίγο λάδι.





Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μακαρόνια. Από πάνω στρώνουμε τη σόγια.




Βάζουμε το γάλα σόγιας σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και 1κ.σ. σπορέλαιο. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει κρέμα. Μόλις πήξει το αποσύρουμε από το μάτι και το αφήνουμε λίγο στην κατσαρόλα να κρυώσει ελαφρά. Θα πήξει λίγο ακόμα από μόνο του.

  

 

 Απλώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά σόγιας και πασπαλίζουμε λίγη γαλέτα (τριμμένη φρυγανιά). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30'. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε κάπου να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

 

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...