Καρμπονάρα
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η καρμπονάρα είναι ένα διάσημο πιάτο της ιταλικής κουζίνας. Θα μπορούσε άνετα να υπάρχει μαζί με τα άλλα φαγητά στο τραπέζι που κάνετε στους καλεσμένους σας ή να συνοδεύσει μια πίτσα.
Υλικά:
1/2 πακέτο μακαρόνια Νο6
μερικές λωρίδες μπέικον ή σαλάμι λεπτοκομμένο
ή το αλλαντικό που αρέσει σε σας
2 αυγά
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε αλλά φροντίζουμε να κρατήσουμε περίπου 1 φλ. από το νερό τους στο τέλος.
Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το μπέικον ή τα αλλαντικά της επιλογής μας.
Μόλις φέρουμε δυο-τρεις στροφές στο μπέικον ρίχνουμε και το σκόρδο να τσιγαριστεί μαζί τους.
Σε ένα πιάτο χτυπάμε τα αυγά,
προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και λίγο από το νερό που κρατήσαμε ώστε να γίνει μια αραιή σάλτσα.
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε μαζί με το μπέικον.
Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε γρήγορα να πάει παντού στα ζυμαρικά.
Βάζουμε και πιπέρι
και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου