Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Ανεμόμυλοι με μαρμελάδα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Αν πρόκειται να φτιάξετε ένα μπουφέ στο παιδικό πάρτι που να περιέχει και κάποια επιπλέον γλυκά σας συνιστώ αυτούς τους ανεμόμυλους που είναι πολύ εύκολοι να γίνουν. 




Υλικά: 


φύλλο σφολιάτας 

μαρμελάδα κατά προτίμηση κόκκινου χρώματος (φράουλα, κεράσι, κυδώνι) 

λίγο σπορέλαιο για το λάδωμα του ταψιού


 Εκτέλεση:


 Αφήνουμε τη σφολιάτα λίγα λεπτά εκτός ψυγείου να μαλακώσει και να ξεδιπλώνεται από τη συσκευασία χωρίς ρωγμές. Την κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες που να είναι ίσες μεταξύ τους.

Μετά κόβουμε στη μέση κάθε λωρίδα για να σχηματιστεί ένα (σχεδόν) τετράγωνο. 

Μπορείτε όμως να κόψετε τη σφολιάτα αρχικά κατά μήκος σε δύο λωρίδες για να σχηματιστούν πολύ μικρότερα κομμάτια (ανεμόμυλοι). Έτσι θα έχετε μεγαλύτερο αριθμό με μία μόνο σφολιάτα. 

Σε κάθε τετράγωνο κόβουμε διαγώνια τις γωνίες αλλά όχι κοντά στο κέντρο. Με το μάτι υπολογίζουμε στο κέντρο να υπάρχει ένας κύκλος ελεύθερος όσο περίπου το κουτάλι της σούπας σε μέγεθος. 

Σ' αυτό το κέντρο βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού έως μιάμιση από τη μαρμελάδα. Δεν πρέπει να το ξεχειλίσουμε γιατί με το ψήσιμο θα απλωθεί και θα χυθεί στο ταψί η μαρμελάδα. 

Αρχίζουμε να ενώνουμε όλες τις δεξιές γωνίες του ανεμόμυλου στο κέντρο ακριβώς πάνω από τη μαρμελάδα. Καλύτερα να βρέξουμε την κάθε μυτούλα από κάτω στο σημείο που θα κολλήσει με την επόμενη.

Έτσι πρέπει να είναι στο τέλος κάθε ανεμόμυλος.

Λαδώνουμε με λίγο μόνο σπορέλαιο ένα ταψί και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...