Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Σπανακόρυζο λεμονάτο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Πώς το προτιμάτε το σπανακόρυζο με λεμόνι ή σάλτσα; Σήμερα θα το φτιάξουμε με λεμόνι.





Υλικά: 


1 κ. σπανάκι 

1 φλ. του καφέ ρύζι γλασέ 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

λίγο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

λάδι 

το χυμό 1 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι 

(προαιρετικά τριμμένο τυρί) 


Εκτέλεση: 


Βράζουμε το σπανάκι για 5' και το στραγγίζουμε καλά.


 Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα δύο κρεμμύδια φρέσκο και ξερό.

 Ρίχνουμε και το σπανάκι, το γυρίζουμε λίγο μέσα στο λάδι να πάρει γεύση από το τσιγάρισμα.

 Προσθέτουμε νερό αρκετό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το σπανάκι να μαγειρευτεί για περίπου 30' - 40'.

 Στη συνέχεια αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό, ρίχνουμε το ρύζι, λίγο ακόμα αλάτι, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε για περίπου 10' - 15'.

 Μόλις γίνει το φαγητό το βγάζουμε από τη φωτιά και του ρίχνουμε το λεμόνι.

Το σερβίρουμε σκέτο 

ή με τριμμένο τυρί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...