Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Το γιουβέτσι στο φούρνο γίνεται πιο νόστιμο στη γάστρα. Γενικά, η γάστρα κάνει πιο νόστιμα τα ψητά γιατί κλείνει μέσα τους ατμούς του φαγητού και δεν τα αφήνει να στεγνώσουν και να ξεραθούν.
Υλικά:
1 κ. μοσχαράκι από σπάλα ή κιλότο ή καπάκι
500 γρ. κριθαράκι
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι άσπρο ή κόκκινο κρασί
1 φλ. σάλτσα
1 δαφνόφυλλο
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα
κανέλα
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε αρκετά μικρά κομματάκια για να βράσει ευκολότερα. Το νεροβράζουμε ξεφρίζοντάς το με τρυπητή κουτάλα. Το νερό αυτό το πετάμε και ξαναβράζουμε για περίπου 30' σε καθαρό νερό τα κομμάτια. Το δεύτερο νερό θα το ρίξουμε μετά στη γάστρα.
Ρίχνουμε το κρέας στη γάστρα μαζί με τη σάλτσα,
το κρεμμύδι, το κρασί, την πάπρικα, την κανέλα, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη και το λάδι.
Προσθέτουμε αρκετό νερό να υπερσκεπαστεί το μοσχαράκι. Το αφήνουμε να ψηθεί σκεπασμένο με καπάκι για 2 - 3 ώρες στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσει αρκετά.
Υπολογίζουμε ότι το κριθαράκι χρειάζεται περίπου 30' και το ρίχνουμε το τελευταίο ημίωρο του ψησίματος. Προσθέτουμε κι άλλο νερό το οποίο το έχουμε ήδη βράσει για να μην κόψουμε καθόλου το ψήσιμο του φαγητού με το κρύο νερό.
Τα τελευταία 15' μπορούμε να σβήσουμε το φούρνο και να αφήσουμε το κριθαράκι να γίνει.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί.
posh saltsa?
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχεις δίκιο, δεν έχω γράψει ποσότητα. Χρειάζεται 1 φλιτζάνι του τσαγιού.
ΔιαγραφήΘα το διορθώσω αμέσως.