Πατάτες με μανιτάρια καπαμά
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Νόστιμο και υγιεινό φαγητό που τρώγεται χειμώνα καλοκαίρι το ίδιο ευχάριστα.
Υλικά:
7 - 8 πατάτες μέτριες σε μέγεθος
1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο ή σε φέτες
λάδι
σάλτσα
αλάτι, πιπέρι
λίγη ζάχαρη
κανέλα
Εκτέλεση:
Στο λάδι τηγανίζουμε ελαφρά τις πατάτες που τις έχουμε κόψει στη μέση ή κυδωνάτες.
Δεν πρέπει να πάρουν πολύ χρώμα. Τόσο φτάνει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια.
Μόλις τα γυρίσουμε λίγο ρίχνουμε και το κρεμμύδι.
Τα ενώνουμε όλα μαζί στην κατσαρόλα και ρίχνουμε και το λάδι που τα τηγανίσαμε. Αν θέλετε να γίνει λίγο πιο ελαφρύ βάζετε καθαρό λάδι κι όχι το τηγανισμένο.
Προσθέτουμε τη σάλτσα, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα. Βάζουμε και νερό κι αφήνουμε το φαγητό για περίπου 1 ώρα να μαγειρευτεί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου