Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Αρνάκι μαριναρισμένο με πατάτες στο φούρνο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Υλικά: 


1 κ. αρνίσιο σβέρκο 

πατάτες για το φούρνο 

1 μεγάλο κομμάτι φέτα


Για τη μαρινάδα:

το χυμό 1 μεγάλου πορτοκαλιού 

το χυμό 2 λεμονιών 

2 κ.σ. μουστάρδα 

1/2 φλ. λάδι 

4 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες 

1/2 κρεμμύδι πολτοποιημένο 

λίγη πάπρικα 

1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο 

1 κ.γ. αλάτι 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε το κρέας σε λεκάνη και ανακατεύουμε μέσα τα υλικά της μαρινάδας. Το αφήνουμε για μια νύχτα στο ψυγείο με σκεπασμένη λεκάνη και το μαγειρεύουμε την επόμενη μέρα.

 Βάζουμε το κρέας στο ταψί και κόβουμε γύρω του τις πατάτες κυδωνάτες. Τα περιχύνουμε με τη μαρινάδα, αλλά προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σκεπάζοντας το ταψί με λαδόκολλα.

Το τελευταίο 20λεπτο βγάζουμε τη λαδόκολλα για να πάρει χρώμα το αρνί. Γύρω στα τελευταία 10' σβήνουμε το φούρνο και ρίχνουμε τη φέτα σε κομματάκια. 

 Στα 10' με σβηστό το φούρνο βγάζουμε το ταψί για να μη λιώσει η φέτα.

Καλή σας όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...