Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Χταποδάκι με κριθαράκι

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ένα λαχταριστό φαγητό για σας που σας αρέσει το χταποδάκι. Ειδικά στις μέρες της νηστείας, αλλά και οποιαδήποτε άλλη μέρα.



Υλικά: 


1 χταποδάκι 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1/2 φλ. λάδι 

1/2 φλ. σάλτσα 

1 μικρό ποτηράκι κόκκινο κρασί 

αλάτι, πιπέρι 

λίγη κανέλα 

1/2 πακέτο κριθαράκι  


Εκτέλεση: 


 Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και καθαρίζουμε τα μάτια, το στόμα και τα εντόσθια του κεφαλιού του. Το νεροβράζουμε για 5' και μετά αφαιρούμε ευκολότερα την πέτσα του για να γίνει πιο μαλακό στο μαγείρεμα.

Στην κατσαρόλα  τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι.

Βάζουμε και το χταποδάκι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια να τσιγαριστεί για λίγο μαζί με το κρεμμύδι. 

Σβήνουμε με το κρασί. 

Μόλις εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ ρίχνουμε τη σάλτσα. 

 Προσθέτουμε αρκετό νερό να σκεπαστεί καλά το χταπόδι ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και κανέλα κι αφήνουμε να βράσει για περίπου 45' περίπου. 

 Μετά το ρίχνουμε σε ένα ταψί και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό ακόμα. 

Βάζουμε και το κριθαράκι μέσα, προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...