Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Μαυρομάτικα φασόλια κοκκινιστά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Ένα απλό, κλασσικό και οικονομικό όσπριο που γίνεται ένα χορταστικό πιάτο.




Υλικά: 


250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα 

1/2 φλ. λάδι 

1/2 φλ. σάλτσα 

1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

λίγη ζάχαρη 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν στο νερό.

Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη σάλτσα, 

αλάτι, πιπέρι, κανέλα και λίγη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 1 - 1 1/2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Περίπου δέκα λεπτά πριν τα σβήσουμε ρίχνουμε το λάδι. 

  Αν χρειαστεί και τα θέλετε πιο χυλωμένα μπορείτε στο τέλος του μαγειρέματος να ρίξετε 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά για να πήξει το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...