Μαυρομάτικα φασόλια κοκκινιστά
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα απλό, κλασσικό και οικονομικό όσπριο που γίνεται ένα χορταστικό πιάτο.
Υλικά: 
250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα 
1/2 φλ. λάδι 
1/2 φλ. σάλτσα 
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 
αλάτι, πιπέρι 
κανέλα 
λίγη ζάχαρη 
Εκτέλεση:
 Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν στο νερό.
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη σάλτσα, 
αλάτι, πιπέρι, κανέλα και λίγη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 1 - 1 1/2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Περίπου δέκα λεπτά πριν τα σβήσουμε ρίχνουμε το λάδι. 
  Αν χρειαστεί και τα θέλετε πιο χυλωμένα μπορείτε στο τέλος του μαγειρέματος να ρίξετε 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά για να πήξει το φαγητό.
 
 
 
 
          
      
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου