Μαυρομάτικα φασόλια κοκκινιστά
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ένα απλό, κλασσικό και οικονομικό όσπριο που γίνεται ένα χορταστικό πιάτο.
Υλικά:
250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
1/2 φλ. λάδι
1/2 φλ. σάλτσα
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
κανέλα
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν στο νερό.
Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη σάλτσα,
αλάτι, πιπέρι, κανέλα και λίγη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 1 - 1 1/2 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Περίπου δέκα λεπτά πριν τα σβήσουμε ρίχνουμε το λάδι.
Αν χρειαστεί και τα θέλετε πιο χυλωμένα μπορείτε στο τέλος του μαγειρέματος να ρίξετε 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά για να πήξει το φαγητό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου