Γάλα από φουντούκια
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Με τον ίδιο τρόπο που φτιάξαμε την προηγούμενη φορά γάλα αμυγδάλου γίνεται και το γάλα από φουντούκια. Η διαφοροποίηση είναι στην ποσότητα του νερού που θα βάλουμε
Υλικά:
φουντούκια όσο ποσότητα επιθυμείτε (π.χ 1/2 - 1 φλ.)
νερό ίση ποσότητα στο φλιτζάνι με τα φουντούκια
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φουντούκια σε νερό για λίγο και τα ξεφλουδίζουμε όπως κάνουμε και στα αμύγδαλα. Τα βάζουμε στο μπλέντερ με νερό ίσης ποσότητας όση και τα φουντούκια. Π.χ. αν έχουμε μισό φλιτζάνι φουντούκια θα ρίξουμε μισό φλιτζάνι νερό.
Τα αλέθουμε πολύ καλά ώστε να γίνει ένα ρευστό μείγμα.
Τα στραγγίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σε διπλό σουρωτήρι ή σε τριπλό τούλι μέχρι να μη βγαίνει άλλος χυμός.
Στην υγειά σας.
Μικρές λεπτομέρειες:
Εδώ να σας ενημερώσω ότι ο κόπος να φτιάξουμε αυτό το γάλα είναι
μεγαλύτερος επειδή το φουντούκι δεν ξεφλουδίζεται τόσο εύκολα. Εγώ
αναγκάστηκα να τα ξύνω λίγο με το μαχαίρι.
Μπορείτε να προσθέσετε στο ποτήρι ζάχαρη ή να το πιείτε σκέτο. Είναι αρκετά ωραίο και στον καφέ αντί για ζωικό γάλα.
Θα το φυλάξετε στο ψυγείο, κρατάει 4 - 5 μέρες σίγουρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου