Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Χθεσινή μπριζόλα με χυλοπίτες

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Κανένα φαγητό της προηγούμενης μέρας δεν πάει χαμένο την επόμενη, ακόμη κι όταν δε φτάνει για όλους. Μου είχε περισσέψει μία και μοναδική χοιρινή μπριζόλα ψητή η οποία, φυσικά, δεν έφτανε για όλους. Την αξιοποίησα φτιάχνοντάς τη την επόμενη μέρα με χυλοπίτες και φάγαμε περίπου 2 καλές μερίδες. Γι' αυτό δεν πετάμε τίποτα. 




Υλικά: 


1 φλ. χυλοπίτες  

περίπου 1 - 1 1/2 φλ. νερό

1 μπριζόλα ή όσο κρέας έχει απομείνει από την προηγούμενη μέρα 

λάδι 

χυμό 1/2 λεμονιού 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση:


 Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό να πάρει βράση. Ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες. Τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να βράσουν γύρω στα 7'.

Αυτή η μπριζόλα είναι το απομεινάρι του προηγούμενου μαγειρέματος. Την κόβουμε σε μικρά κομματάκια. 

 Ρίχνουμε στις χυλοπίτες αλάτι και πιπέρι.

 Προσθέτουμε τα κομματάκια του κρέατος στην κατσαρόλα για να πάρουν τη γεύση.

 Βάζουμε λίγο λάδι.

Και το χυμό λεμονιού. 

Μόλις οι χυλοπίτες πιουν όλο το νερό είναι έτοιμες και τις βγάζουμε από το μάτι. 

Η πρότασή μου είναι να βάλετε και τριμμένο τυρί από πάνω για να νοστιμίσει ακόμη περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...