Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Νόστιμο Κυριακάτικο φαγητό που αγαπάει όλη η ελληνική οικογένεια. Συνήθως, όταν τα παιδιά ρωτάνε: "Μαμά τι θα φάμε σήμερα;" και η απάντηση είναι: "Μοσχαράκι με πουρέ", αμέσως βλέπουμε ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό τους.
Υλικά:
1 κ. μοσχαράκι
3/4 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
1/2 φλ. κόκκινο κρασί
1/2 φλ. σάλτσα
λάδι
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα
κανέλα
μοσχοκάρυδο
Για τον πουρέ:
1 κ. πατάτες
1 φλ. γάλα (περίπου)
1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το νεροβράζουμε για 10' ξαφρίζοντάς το.
Όταν το ξαφρίσουμε καλά το βάζουμε στη γάστρα και προσθέτουμε τη σάλτσα. Αν θέλετε, μπορείτε να συνεχίσετε στην κατσαρόλα με τον ίδιο τρόπο όπως και στη γάστρα.
Ρίχνουμε το κρασί.
Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα δαφνόφυλλα.
Συνεχίζουμε με τα μπαχαρικά: αλάτι, πιπέρι, κανέλα, πάπρικα και μοσχοκάρυδο.
Τέλος, ρίχνουμε αρκετό νερό και λάδι και κλείνουμε το καπάκι της γάστρας.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 2 - 2 1/2 ώρες.
Σερβίρουμε με πουρέ και λίγη από τη σάλτσα της γάστρας.
Και συνοδεύεται τέλεια με ένα απαλό κόκκινο κρασί με βελούδινη υφή στο στόμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά είναι τα ωραία...!
Ναι πραγματικά, θα είναι η τελειότητα στο τραπέζι. Σ' ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά. Στην υγειά σου.
Διαγραφή