Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Γιουβέτσι με κιμά

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα νόστιμο όσο κι εύκολο φαγητό για όλη την οικογένεια και κυρίως για τα παιδιά που θα το λατρέψουν. 




Υλικά: 


500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 

1/2 πακέτο κριθαράκι 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 μικρό ποτηράκι κόκκινο κρασί

3 φρέσκες τριμμένες ντομάτες 

1/3 φλ. σάλτσα 

λάδι 

αλάτι, πιπέρι 

κανέλα 

2 γαρύφαλλα 

100 γρ. τρίμμα φέτας 

λίγη τριμμένη μυζήθρα


Εκτέλεση:


 Τσιγαρίζουμε στο λάδι τον κιμά να πάρει λίγο χρώμα.











Τότε ρίχνουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

 Μόλις τσιγαριστούν και τα δύο τα σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες κι ανακατεύουμε. 

 Βάζουμε τη σάλτσα και λίγο νερό.

 Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα.

 Βάζουμε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και κανέλα κι αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί για περίπου 50' - 60'.

Όταν ο κιμάς κοντεύει να γίνει βράζουμε το κριθαράκι και το στραγγίζουμε. 

 Τα τελευταία 3' - 5' πριν σβήσουμε τον κιμά ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και τα ανακατεύουμε μαζί να ομογενοποιηθούν. 

Αδειάζουμε το φαγητό στο ταψί. 

 Τρίβουμε στην επιφάνεια τη φέτα.

 Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα κι ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού.

Ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα πιο σκούρο χρώμα η επιφάνεια και να ψηθεί λίγο το τυρί. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...