Γιαουρτοκέικ με σιρόπι
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Αυτό το κέικ έχει το πλεονέκτημα να βγάζει πολλά κομμάτια γιατί το μείγμα του φουσκώνει αρκετά και φυσικά δε χωράει στη συνηθισμένη φόρμα αλλά σε ταψί. Έτσι λοιπόν, γίνεται πολύ οικονομικό εφόσον θα φάνε αρκετά άτομα με την ίδια δόση.
Υλικά:
250 γρ. μαργαρίνη
2 ποτήρια ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. όχι γεμάτη μπέικιν πάουντερ
Σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση:
Χτυπάμε μόνο για λίγο το βούτυρο μόνο του να μαλακώσει.
Αμέσως βάζουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα και στα δύο μαζί.
Ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα για να ενσωματωθούν συνεχίζοντας το χτύπημα.
Συνεχίζουμε με το γιαούρτι.
Βάζουμε τη βανίλια.
Το κονιάκ ή λικέρ.
Το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι το οποίο καλύτερα θα ήταν να το ανακατέψουμε πρώτα με το κουτάλι στο μείγμα και μετά να το χτυπήσουμε με το μίξερ, γιατί αλλιώς θα πεταχτεί η σκόνη του ψηλά και θα λερώσουμε παντού.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Ελέγχουμε με το μαχαίρι να δούμε αν βγαίνει καθαρό για να το βγάλουμε από το φούρνο.
Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα το νερό τη ζάχαρη και τη φλούδα λεμονιού. Τα βράζουμε για 5'- 7΄και τραβάμε το σιρόπι από το μάτι να σταματήσει ο βρασμός του.
Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο το σιροπιάζουμε όπως είναι ζεστό και το σιρόπι να έχει γίνει ελαφρά προς το χλιαρό όση ώρα το έχουμε τραβήξει από το μάτι που έβραζε.
Μπορείτε στο σερβίρισμα να πασπαλίσετε με καρύδια ή αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα ή ινδοκάρυδο.
Εξαιρετικο για αλλη μια φορα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο φτιαχνω περιπου ετσι αλλα χωρις σιροπι.
Σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου, να είσαι πάντα καλά.
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά από μένα.