Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Θράψαλα με ελιές και μάραθο

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Το φαγητό αυτό ταιριάζει όλο το χρόνο στο τραπέζι μας. Στις Σαρακοστές και τις μέρες των άλλων νηστειών, τις Τετάρτες και τις Παρασκευές αλλά και το καλοκαίρι με συνοδεία από ένα αρωματικό ουζάκι είναι ό,τι πρέπει. 




Υλικά: 


2 - 3 μεγάλα θράψαλα 

4 - 5 πατάτες μέτριες προς μεγάλες 

1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

1 σκ. σκόρδο 

λάδι

1 ποτηράκι κρασί ή ούζο 

1/2 φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι 

1 μικρό ματσάκι μάραθο 

αλάτι, πιπέρι 

 


Εκτέλεση:


Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν λίγο. 


Κόβουμε τα θράψαλα στη μέση κατά μήκοςκαι μετά σε φαρδιές λωρίδες. Τα ρίχνουμε στο λάδι να τσιγαριστούν κι αυτά. Τα αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό που θα βγάλουν. 

 Μόλις τσιγαριστούν σβήνουμε με κρασί ή ούζο, ανάλογα τι πρόκειται να πιούμε κατά το σερβίρισμα. 

Έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι από τις ελιές και τις προσθέτουμε κι αυτές στην κατσαρόλα. 

 Ψιλοκόβουμε το μάραθο και το βάζουμε κι αυτό.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και νερό και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.  

 Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και ρίχνουμε στο ζουμί τις πατάτες κομμένες ροδέλες. 

Συμπληρώνουμε όσο νερό χρειάζεται. 

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

 Τις αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Φροντίζουμε στο τέλος σχεδόν να μην έχει νερό η κατσαρόλα αλλά κυρίως το λάδι με ελάχιστο ζουμί. 

Σερβίρουμε στο πιάτο τις πατάτες κι από πάνω τα θράψαλα με τις ελιές.

4 σχόλια:

  1. Εχω φερει θραψαλα απο το Αχλαδι.
    Υπαρχουν εκει σε αφθονια!
    Μου εδωσες εναλλακτικη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι τυχερή που έφερες, χαίρομαι και για την ιδέα. Σ' ευχαριστώ πολύ Πόπη μου. Φιλιά πολλά και καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ουζάκι, βεραντούλα ή αυλή, καλή παρέα, μουσικούλα και ένα τέτοιο φαγάκι. Δε θέλουμε άλλη διασκέδαση, έτσι περνάμε ωραία. Σ' ευχαριστώ πολύ G&M.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...