Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Ριζότο με frutti di mare (ανάμεικτα θαλασσινά)

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


 Ένα νόστιμο καλοκαιρινό πιάτο με θαλασσινά και ρύζι, πανεύκολο στην παρασκευή του.




Υλικά: 


1 σακουλάκι Frutti di mare 500 γρ. (η συσκευασία περιέχει μικρά κομμάτια από χταποδάκι, καλαμαράκι, μικρές γαρίδες και μύδια)

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 σκ. σκόρδο 

1/3 φλ. λάδι 

1 ποτηράκι λευκό κρασί

αλάτι, πιπέρι 


1 φλ. κίτρινο ρύζι 

λίγο λάδι για το τσιγάρισμά του 

1 ποτηράκι λευκό κρασί 

2 κ.γ. ζωμό λαχανικών σε σκόνη 

2 φλ. νερό 

1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο 

αλάτι, πιπέρι 

λίγο μαϊντανό 


Εκτέλεση:


Στο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.

 Βάζουμε μέσα τα ανάμεικτα θαλασσινά να τσιγαριστούν κι αυτά για 10'. Τα ανακατεύουμε καλά. 

 Βάζουμε το κρασί.

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι κι αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να μαγειρευτούν με το νερό που έχουν ήδη βγάλει.

 Μόλις εξατμιστεί το νερό τους τα αφήνουμε στο υπάρχον λάδι να πάρουν χρώμα. Τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν.

 Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το.  

 Το σβήνουμε με το κρασί.

 Ρίχνουμε αλατοπίπερο.

 Διαλύουμε το ζωμό σε ένα φλιτζάνι νερό και το ρίχνουμε στο ρύζι λίγο λίγο περιμένοντας μέχρι να το πιει για να ξαναβάλουμε. Συνεχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο κι άλλο νερό μέχρι να δούμε ότι έγινε το ρύζι. Θα χρειαστεί περίπου 20' μαγείρεμα.

 Όταν θα είναι έτοιμο και σπυρωτό του βάζουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε μέσα τα ανάμεικτα θαλασσινά κι ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.  

 Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον ανακατεύουμε στο τηγάνι. 

Στο σερβίρισμα αν θέλετε προσθέτετε λίγο ακόμη ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω. 










2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...