Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Θράψαλα ή σουπιές με μανιτάρια και σάλτσα

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Δεν ξέρω αν είναι ασυνήθιστος συνδυασμός τα μανιτάρια με τα θαλασσινά, αλλά σίγουρα ταιριάζουν ωραία μαζί.






Υλικά: 


1 κ. θράψαλα ή σουπιές 

500 γρ. μανιτάρια μεγάλα στρογγυλά 

1/3 φλ. λάδι 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 ποτηράκι κρασί 

1 φλ. σάλτσα 

λίγο θυμάρι 

1 - 2 φύλλα δάφνης 

αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:


Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε για λίγο στο λάδι.

 Κόβουμε τα θράψαλα ή τις σουπιές σε μεγάλα κομμάτια και τα τσιγαρίζουμε μαζί.

 Μόλις εξατμιστεί όλο το νερό που θα βγάλουν και τσιγαριστούν στο λάδι σβήνουμε με το κρασί.

 Ρίχνουμε τη σάλτσα και το θυμάρι.

 Κόβουμε στα τέσσερα ή σε χοντρές φέτες τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε μέσα. 

 Βάζουμε τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι.

Ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για περίπου 45'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...