Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Χρώματα, γεύση και βιταμίνες στις γεμιστές αυτές πατατούλες που τρώγονται σκέτες ή σαν συνοδευτικό σε κρέας ή ψάρι.
Υλικά:
5 μεγάλες πατάτες
από 1 χρωματιστή πιπεριά (κόκκινη, κίτρινη κλπ)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1/3 φλ. λάδι
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες για 20' - 30' με τη φλούδα τους πολύ καλά καθαρισμένη και πλυμένη σε αλατισμένο νερό.
Μόλις βράσουν τις βγάζουμε από το νερό και περιμένουμε να κρυώσουν. Μετά ανοίγουμε ένα καπάκι από πάνω όπως στα γεμιστά και αδειάζουμε αρκετή από την ψίχα τους.
Στο λάδι τσιγαρίζουμε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και το κρεμμύδι σε φέτες.
Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται λίγο ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον προσθέτουμε μέσα.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο και τις αφήνουμε στο τηγάνι μέχρι να πιουν όλο το νερό που θα βγάλουν.
Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30' μέχρι να κοκκινίσουν στην επιφάνειά τους. Τις πιπεριές που θα περισσέψουν ρίξτε τις στο ταψί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου