Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Σπαγγέτι με καπνιστό σολομό

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 


Πραγματικά αυτό το πιάτο το λάτρεψα. Έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως ότι δε χρειάζεται να καθαρίσετε το ψάρι γιατί χρησιμοποιούμε καπνιστό σολομό έτοιμο, γίνεται πολύ γρήγορα, είναι εύκολο για να το φτιάξει ακόμη και ένα παιδί, είναι πεντανόστιμο και σχετικά οικονομικό. 





Υλικά: 


300 γρ. σπαγγέτι Νο6 

150 γρ. σολομό 

λάδι 

περίπου 2 - κ.σ. κουκουνάρια 

1/2 κρεμμύδι ξερό 

1 - 2 σκ. σκόρδο 

1/2 ποτηράκι άσπρο κρασί 

χυμό και ξύσμα 1/2 λεμονιού 

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος (ή νηστίσιμο γάλα από σόγια ή βρώμη) 

1 μικρό ματσάκι άνηθο 

αλάτι, πιπέρι 


Εκτέλεση: 





 Βράζουμε τα μακαρόνια για 10'.


 Σε ένα άδειο τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρά τα κουκουνάρια κουνώντας τα λίγο. Τα βγάζουμε στην άκρη μόλις πάρουν χρώμα.

 Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Σβήνουμε το τσιγάρισμα με το κρασί. 

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. 

 Βάζουμε και το ξύσμα.

 Κόβουμε το σολομό σε κομμάτια και τον βάζουμε στο τηγάνι να αλλάξει χρώμα και να γίνει πιο ροζ. Τον γυρίζουμε μερικές στροφές.

 Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ή το νηστίσιμο γάλα.

 Αμέσως προσθέτουμε και τα σπαγγέτι.

 Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον ρίχνουμε μέσα. Ανακατεύουμε τα υλικά.

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να απορροφηθεί η κρέμα γάλακτος.

Στο τέλος, ρίχνουμε και τα κουκουνάρια και σβήνουμε το φαγητό. Ανακατεύουμε λίγο να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...